Waarom kippen niet in de herfst leggen - de belangrijkste redenen voor de daling van de eierproductie

Vertel me waarom kippen niet haasten in de herfst? We hebben veel kippen, het zijn goede kippen en ze kweken zelf ook kippen. En ook eieren waren er altijd in overvloed, de meeste verkochten ze zelfs. Maar met het begin van de herfst begonnen ze eerst minder te leggen, daarna kwam er een periode dat ze een paar eieren per week kregen. Ik heb er al aan gedacht om er een beetje uit te knippen, maar dat is jammer. Wat zou de reden kunnen zijn en je kunt op de een of andere manier de eierproductie verhogen??

waarom kippen niet haasten in de herfst? Zelfs de beste leghen komt in een periode dat er geen eieren in het kippenhok zijn. Meestal gebeurt dit met het begin van een koudegolf. De vraag waarom kippen in de herfst niet haasten, is voor veel pluimveehouders interessant. Als de hanen worden gefokt omwille van lekker vlees, dan is het de taak van de kippen om eieren te geven en kippen uit te broeden. Wat gebeurt er met de vogel dat het zijn “schema” verandert?

Waarom kippen niet haasten in de herfst – mogelijke redenen

daling van de eierproductie in de herfst Ongeacht het ras vliegen kippen pas als ze volwassen zijn en een beperkte productieve periode hebben. In de regel wordt tot 6 maanden het lichaam van de vogel gevormd en groeit het kuiken en verandert het in een kip. En pas daarna begint ze eieren te leggen. De hoogste eierproductie is in het eerste levensjaar, en dan zijn er elk jaar minder eieren. Oude kippen stoppen helemaal met haasten, maar meestal worden ze niet zo lang bewaard en worden ze geslacht voor vlees.

Naast de leeftijd kan een afname van de eierproductie, vooral in de herfst, te wijten zijn aan:

  • onjuist dieet en gebrek aan water;
  • rui;
  • veranderingen in “levensomstandigheden” (koud en weinig licht);
  • ziekten of parasieten.

Onevenwichtige voeding

kippenvoedingHet dieet van kippen moet vitamines en sporenelementen bevatten, en als ze niet genoeg zijn, haast de vogel zich slecht. Eén kop per dag heeft minimaal 120 g voer nodig en het derde deel moet eiwit zijn. Naast graan moeten kippen greens, groenten, beendermeel, krijt krijgen. En ook zand en zout om de spijsvertering te verbeteren.

Kippen moeten zeker calcium krijgen, omdat ze hun eigen reserves gebruiken om te voeden. Zonder deze te vernieuwen, kunnen ze ook geen eieren dragen. Of ze halen vitamines uit de schaal door eieren te pikken.

Rui

vervellenKippen vervellen bijna elk jaar, en meestal gebeurt dit in de herfst. Het proces duurt maximaal 2 maanden en gedurende deze tijd haasten ze zich nauwelijks. Het enige dat overblijft is wachten tot de vogel zijn veren vernieuwt. Maar stress en gebrek aan vitamines kunnen de rui versnellen. Dus de kwestie van een uitgebalanceerd dieet is in dit geval ook belangrijk..

Ongemakkelijke sfeer in het kippenhok

verlichting in het kippenhokIn de herfst wordt het buiten koud en wordt er minder daglicht. Als het kippenhok ook koud en donker is, stoppen de kippen met haasten. De kamer moet een raam en kunstlicht hebben.

Daglichturen moeten minimaal 12 uur zijn, en voor sommige rassen zelfs meer..

Ziekten en parasieten

kippenziektesEen vogel die lijdt aan parasieten staat onder intense stress. Ze begint slecht te eten, wat de eiproductie beïnvloedt. Kippen kunnen teken, insecten of lintwormen ontwikkelen. Kippen stoppen met leggen en als gevolg van ziekten zoals vitaminegebrek, vogelgriep, staphylococcus aureus, tyfus.

Zelfs beginnend met jonge dieren is het aan te raden om de vogel te vaccineren. En in geval van ziekte moeten dergelijke personen worden gescheiden en behandeld..

Top 5 redenen voor dalende eierproductie in herfst en winter

Adblock
detector