Waarom hortensiabladeren geel worden: oorzaken en manieren om ze te elimineren

Vertel me waarom hortensiabladeren geel worden? Mijn schoonheid is al het derde jaar en onlangs begon ze op te merken dat de bladeren hun rijke groene kleur beginnen te verliezen. Ik verzorg haar zoals gewoonlijk, maar ik heb al een hele tijd niet meer bevrucht. Misschien is dit de reden voor de vergeling?

waarom worden hortensiabladeren geel? Iedereen houdt van hortensia vanwege zijn prachtige kleurrijke bloei, en een tuin is niet nodig, want deze plant kan ook in een pot leven. Over het algemeen is het pretentieloos, maar toch wordt het soms volkomen onbegrijpelijk waarom de bladeren van de hortensia geel worden. In de meeste gevallen zijn wijzelf de schuldige, omdat we vergeten de struik op tijd water te geven of te voeren. Hoe het ook zij, het belangrijkste is om het probleem op tijd te detecteren en de oorzaak ervan te achterhalen. Als u weet wat het probleem is, is het gemakkelijker om adequaat te reageren en de juiste beslissing te nemen. De bloem vergeeft geen fouten en kan niet alleen bladeren verliezen, maar ook volledig afsterven. Dus, wat kan ertoe leiden dat het heldere, sappige groene blad van de plant begint uit te drogen??

Waarom hortensiabladeren geel worden: veelvoorkomende oorzaken en fouten

Als u merkt dat de bladplaat bleek is geworden en een gele tint begint aan te nemen, kan dit het gevolg zijn van:

  • verkeerd gekozen landingsplaats;
  • niet gereguleerd irrigatieregime;
  • voedingstekorten;
  • ziekte.

Waar groeit jouw hortensia?

een plek kiezen voor hortensia De bloeiende schoonheid houdt van goede verlichting, maar heeft tegelijkertijd last van direct zonlicht. Ze veroorzaken niet alleen vergeling, maar ook hele brandwonden op de bladeren. In dergelijke omstandigheden zal de hortensia slechter bloeien. Diepe schaduw is niet geschikt voor de cultuur: de struik begint uit te rekken en de kleur van zowel bladeren als bloeiwijzen zal zijn helderheid verliezen.

Als je een fout hebt gemaakt met de plaats voor de tuinhortensia, transplanteer deze dan, voordat het te laat is, in de opengewerkte schaduw onder de boom. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat er geen tocht mag zijn die de plant niet verdraagt. Plaats de kamerhortensia op het oost- of westraam dat niet opengaat.

Hoe vaak geef je de struik water?

hortensia water gevenZowel tuinhortensia’s als kamerhortensia’s houden van regelmatig maar matig water geven. Overtollig vocht leidt niet alleen tot vergeling van de bladverliezende massa. Het wortelsysteem, dat zich constant in een drassige omgeving bevindt, zal beginnen te rotten, wat zal leiden tot de dood van de plant. Geef de struik pas water nadat de bovengrond is uitgedroogd. Overweeg natuurlijke regenval voor uw tuinhortensia. Als het vaak regent, is water geven helemaal niet nodig..

Vergeet niet dat hortensia van zure grond houdt. Voeg eenmaal per maand citroenzuur toe aan het water.

Wanneer is voor het laatst een bloem gevoerd?

meststof voor hortensiaZoals elk bloeiend gewas heeft hortensia een uitgebalanceerd dieet nodig. Dus ze zal actiever groeien en meer toppen binden. Houd hierbij rekening met de vegetatieve cyclus en selecteer de juiste meststoffen:

  • gebruik in het vroege voorjaar stikstofhoudende preparaten;
  • in de zomer, wanneer de struik in bloei staat, breng Kemira-bloemcomplexmest aan;
  • maak in de herfst een kalium-fosforbemesting om de struik voor te bereiden op overwintering en het leggen van bloemknoppen voor het volgende seizoen.

De frequentie van voeren is niet meer dan 2 keer per maand. Je kunt het nog een keer met organisch materiaal morsen (mullein-infusie).

Hoe hortensia pijn kan doen

echte meeldauw op hortensia'sHelaas is de plant, zelfs met de meest juiste zorg, niet immuun voor verschillende ziekten.. Meestal wordt hortensia beïnvloed door:

  1. Echte meeldauw. Aan de bovenzijde van de bladeren verschijnen licht groengele vlekken, die geleidelijk bruin worden. Tegelijkertijd wordt de achterkant van de plaat bedekt met een grijsachtige coating..
  2. Ring plek. Het verschijnt als lichte vlekken op jong gebladerte. Indien onbehandeld, zullen de bladeren vervormen en afsterven..

Tijdige behandeling met Fitosporin zal helpen om de plant te redden. Als het begin van de ziekte wordt gemist en het grootste deel van de struik wordt aangetast, zijn sterkere medicijnen nodig: Topaz, Skor.

Vergeling van hortensiabladeren als gevolg van chlorose – video

Adblock
detector