Waarom heeft gloxinia bladeren ingepakt?

Tijdens de vakantie nam ik Gloxinia mee naar huis van mijn werk. Op kantoor was de bloem gezond, met normale, gelijkmatige bladeren, en thuis waren de bladeren na twee weken bijna allemaal opgerold. Vertel me waarom gloxinia-bladeren naar binnen krullen en hoe gevaarlijk het is voor een bloem?

gloxinia Gloxinia is een lid van de familie Gesneriaceae en kwam naar ons vanuit de verre wouden van Amerika. Dit is een meerjarige heester met prachtig decoratief blad, die ook nog eens heel mooi bloeit met fluwelen belletjes. De bladeren zelf zijn ook bedekt met een kleine stapel, zijn ovaal of langwerpig, hebben kleine tandjes aan de randen.

Gloxinia heeft meestal gelijkmatige bladeren, maar soms worden telers geconfronteerd met zo’n probleem als het veranderen van de vorm van de bladplaat. Uiterlijk blijft de plant gezond, de bladeren behouden hun kleur, maar de randen beginnen te krullen onder de onderkant van het blad, wat lijkt op een omgekeerde lepel. Soms liggen de onderste bladeren letterlijk op de vensterbank en lijken ze onder de pot te kruipen.

De redenen waarom de bladeren van gloxinia naar binnen draaien kunnen heel divers zijn, omdat de bloem erg gevoelig is voor de kleinste veranderingen. Meestal treedt dit fenomeen op als gevolg van:

  • schendingen van detentie- en zorgvoorwaarden;
  • indien beschadigd door ongedierte.

Zorg fouten

opgerolde plaat

Gloxinia-bladeren vouwen als:

  1. De kamer is te warm of te koud. De optimale temperatuur voor het kweken van een bosschoonheid moet tussen 18-22 graden Celsius zijn. Als de kamer in de winter koud is en in de zomer heet, zullen de bladeren het eerst reageren. Het is belangrijk om een ​​plaats voor de plant te kiezen waar het het hele jaar door comfortabel is, of, afhankelijk van het seizoen, de pot naar een meer geschikte kamer te verplaatsen (warm of koel).
  2. De lucht in de kamer is te droog. Van nature houdt gloxinia gewoon van een hoge luchtvochtigheid. In een droge ruimte hebben de bladeren niet genoeg voeding en wikkelen ze zich in. Het is vooral belangrijk om de luchtvochtigheid in de hete zomer en winter (wanneer de verwarming aan staat) te bewaken. Op dit moment wordt aanbevolen om een ​​bak met water in de buurt van gloxinia te plaatsen en deze bovendien periodiek te besproeien.
  3. De bloem kwam vast te zitten in de tocht. Het luchten van de kamer is een voorwaarde voor het kweken van gloxinia, op voorwaarde dat tocht wordt uitgesloten.
  4. De plant staat op de zuidelijke vensterbank. Direct zonlicht is schadelijk voor gloxinia, dus voor de zomer moet je het opnieuw rangschikken of het raam afschermen.
  5. Gloxinia werd gegoten. Overtollig vocht heeft een nadelige invloed op het uiterlijk van de bloem en in het geval van constante overlopen kan dit niet alleen leiden tot bladvouwing, maar ook tot plantbederf..

Helaas is het niet mogelijk om de bladeren in hun vorige vorm terug te brengen, maar met inachtneming van alle zorgregels, zal gloxinia na verloop van tijd nieuwe, mooie bladeren laten groeien en de oude kunnen worden afgesneden.

De aanwezigheid van ongedierte

trips

Gloxinia-bladeren rollen op als trips of teken zich erop hebben gevestigd. In dit geval is het dringend nodig om actie te ondernemen en de plant te behandelen met insecticiden (Aktara, Karbofos), anders kan deze afsterven.

Video over de juiste zorg voor gloxinia

Adblock
detector