Waarom fuchsia niet bloeit - we ontdekken de oorzaak van het probleem

Vertel me waarom fuchsia niet bloeit? Het is al voor het tweede jaar voor mij aan het groeien en is van een kleine stek veranderd in een weelderige mooie struik. Maar ik kan nog steeds niet wachten op de knoppen. Het lijkt erop dat ik op tijd water en bemest. Wat zou de reden kunnen zijn??

waarom bloeit fuchsia niet? Het belangrijkste voordeel en de decoratie van fuchsia zijn de ongewone bloeiwijzen, waarvoor de plant in feite wordt gekweekt. Daarom is het heel goed mogelijk om bloemkwekers te begrijpen die zich afvragen waarom fuchsia niet bloeit. En echt, wat kan er mis zijn met een weelderige groene struik? Hier groeit het, mooi en groen, nieuwe takken, maar er zijn nog geen knoppen. Laten we eens nader bekijken welke omstandigheden van invloed zijn op het leggen van bloemknoppen..

Waarom fuchsia niet bloeit – mogelijke oorzaken van het probleem

fuchsia mist licht Vandaag zullen we niet stilstaan ​​​​bij het onderwerp wanneer een plant lijdt aan plagen en ziekten. Het is heel natuurlijk dat een verzwakte struik vecht om te overleven en niet langer aan het bloeien is. Het gaat om fuchsia, uiterlijk gezond en actief groeiend. Maar dit betekent niet dat ze zal genieten van de bloei. Soms zijn zelfs dergelijke exemplaren terughoudend om te ontluiken. En de reden hiervoor kan een schending van de groeiomstandigheden of onjuiste verzorging van de bloem zijn..

Ongepaste groeiomstandigheden vertragen de knopzetting

fuchsia heeft weinig knoppenOver het algemeen is fuchsia een redelijk “comfortabele” cultuur en voelt het goed in binnenomstandigheden. In dit geval is het echter de moeite waard om enkele van de vereisten van de plant voor de inhoud in overweging te nemen.. Dus in sommige gevallen weigert een groen huisdier te bloeien als hij iets niet lust, namelijk:

  1. De kamer is slecht verlicht. Fuchsia behoort tot lichtminnende culturen en de noordelijke ramen zijn absoluut niets voor haar. Tegelijkertijd moet de verlichting diffuus zijn..
  2. Te warm in de kamer, vooral in de winter. De maximale temperatuur die de struik kan weerstaan ​​is 25 -30 ° C in de zomer, anders zal het de eierstok en het gebladerte laten vallen. In de winter moet de plant koel worden bewaard (ongeveer 10 ° C). Als de overwintering warm is, zal de struik niet rusten en is het onwaarschijnlijk dat hij zal bloeien.
  3. Ongeschikte grond. Een licht substraat droogt snel, terwijl een zwaar substraat juist lang vocht vasthoudt. Dit voorkomt het verschijnen van dunne wortels en het is met hun hulp dat vocht het bovengrondse deel binnendringt. Fuchsia heeft een substraat nodig op basis van kokosvezel of met vermicompost.
  4. Grote pot. Totdat het wortelstelsel de hele ruimte van de bloempot vult, zal fuchsia niet bloeien.

Sommige soorten bloeien pas als lange takken zijn gegroeid (minimaal 6 internodiën).

Welke zorgfouten beïnvloeden de bloei?

fuchsia op het raamNaast goede verlichting stelt fuchsia nog andere eisen. Als ze niet worden gevolgd, zal de bloei ofwel helemaal niet komen, of het zal mager en niet-indrukwekkend zijn.. Dit is mogelijk om de volgende redenen:

  1. Onjuist water geven. Zowel wateroverlast als gebrek aan vocht zijn niet gunstig. In het eerste geval kunnen de wortels gaan rotten, in het tweede geval begint de bladval en begint de struik uit te drogen. Maar de bloem is dol op sproeien.
  2. Voedingstekorten of overtollige voedingsstoffen in de bodem. Fuchsia moet vanaf het voorjaar en de hele zomer regelmatig worden gevoerd. Goed stimuleert het leggen van bloemknoppen fosfor – kaliummeststof. Maar je moet het niet meer dan 1 keer per week gebruiken. Een overvoede plant veroudert sneller en de bloeitijd wordt verkort..
  3. Laat snoeien. De eerste keer dat de struik wordt afgesneden voordat deze voor de winter wordt verzonden, wordt meer dan de helft van de scheuten ingekort. Het is raadzaam om de lenteprocedure vóór eind maart uit te voeren, totdat de actieve groei begint..

Hoe fuchsia te laten bloeien – video

Adblock
detector