Waarom aardbeien rode bladeren hebben - hoe u uw favoriete bes kunt helpen

Ik kocht in de lente remontante aardbeien, alle zaailingen hebben wortel geschoten. Eerst was alles in orde, maar toen merkte ik dat ze rood werden. Vertel me waarom aardbeienbladeren rood worden, is het een soort ziekte? Maar verder zie ik niets, de struiken groeien, sommigen gaan zelfs binnenkort bloeien. Wat te doen, misschien ergens mee spuiten? Ik ben bang, hoe verloren ook.

rode aardbeienblaadjes Rode aardbeien zien er mooi en smakelijk uit tegen de achtergrond van felgroene bladeren. Maar als de schaduw van het fruit op bladverliezende platen begon te verschijnen, is het de moeite waard om te overwegen waarom de bladeren van de aardbei rood worden. De rozet van een gezonde jonge struik mag niet lijken op het palet van de kunstenaar met verschillende tinten rood, van een delicate blos tot een rijk bordeauxrood kleurenschema. Als deze kleuren aangename greens beginnen te verdringen, kan dit resulteren in een verminderde opbrengst en zelfs het verlies van een bes..

Waarom worden aardbeienbladeren rood?

rode aardbeienbladeren in de herfst Slechts in één geval is er geen reden tot bezorgdheid – als de roodheid al aan het einde van het seizoen verscheen. Een aardbeiblad leeft gemiddeld twee tot drie maanden en sterft dan af. Dit gebeurt bijna in de herfst, wanneer alle bladverliezende gewassen verkleuren naar gekleurde herfsttenten. Hetzelfde gebeurt met aardbeien, en voor het drogen worden de bladeren eerst rood. Tegelijkertijd blijft het jonge centrum van de outlet groen.

Een ander probleem is wanneer roodheid optreedt tijdens het hoogseizoen, in de zomer. Hiervoor kunnen twee redenen zijn:

  • gebrek aan voedingsstoffen;
  • ziekte.

Welke elementen ontbreken in aardbeien met rode bladeren

rood worden van aardbeienbladeren als teken van ziekteGebrek aan voeding kan worden bepaald door de aard van de roodheid:

  1. Gewoon rood – een gebrek aan stikstof. Het is noodzakelijk om de struiken te voeden met ammoniumnitraat of azofoska en houtas in de gangpaden te gieten.
  2. Een paarse tint duidt op een gebrek aan fosfor. Superfosfaat voeren zal helpen.
  3. De roodheid, die wordt vervangen door het bruin worden van de rand van de bladplaten, is een tekort aan kalium. Voeding nodig met minerale complexen met een overwicht van dit element.

Bovendien duidt de rode tint van het gebladerte, dat in juli verschijnt, op een verhoogde zuurgraad van de grond..

Ziekten van aardbeien, die gepaard gaan met rood worden van de bladeren

zieke aardbeien met rode bladerenIn sommige gevallen gaat de verandering van groen naar een helderdere kleur gepaard met de manifestatie van verschillende vlekken. Dit gebeurt bij een aardbeienziekte:

  1. Witte vlek. Tekenen: lichte vlekken op rode bladeren. Behandeling: in het vroege voorjaar of in de zomer sproeien met een Bordeaux-vloeistof naar keuze met Fitosporin, Zircon.
  2. Bruin gevlekt. Tekenen: onregelmatige hoekige paarse vlekken, begrensd door aderen. Naarmate het blad afsterft, verschijnen er donkere vlekken op en vervolgens wordt het hele aangetaste gebied bruin. Behandeling: behandeling van struiken voordat het gebladerte begint te groeien met Topaz of Bordeaux-vloeistof.

Rode bladeren op aardbeien in de lente – wat te doen?

Adblock
detector