Waar is ijzervitriool voor nodig – een onmisbaar hulpmiddel voor de tuinman en tuinman? – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel me, waar is ijzervitriool voor? Omdat het hen zaailingen redde van chlorose, slaagden ze erin om alle planten te redden. Ik heb gehoord dat het medicijn ook wordt gebruikt voor het besproeien van tuingewassen. Helpt het tegen echte meeldauw? Vorig jaar waren alle kruisbessen bedekt met wit, ze bleven zonder gewas. Je kunt het in het voorjaar besproeien met ijzervitriool.?

waar is ijzersulfaat voor? Plagen en ziekteverwekkende organismen dwingen tuinders en tuinders om chemicaliën te gebruiken om hun gewassen te beschermen. Een van deze medicijnen is ijzervitriool – een universele remedie voor planten. Wat is het en waar dient ijzersulfaat voor??

Beschrijving

inktsteen Het medicijn wordt verkocht in de vorm van kleine groenblauwe korrels en is een ijzersulfaat. Het bevat 53% procent van het actieve ingrediënt in een gemakkelijk verkrijgbare vorm. De korrels worden gebruikt om een ​​werkende waterige oplossing te bereiden. Het wordt gebruikt voor wortelvoeding en sproeien van tuin-, groente- en bloemgewassen. Bovendien werkt de chemische stof goed tegen schimmel op de muren van gebouwen, evenals een ontsmettingsmiddel voor beerputten..

Waar is ijzersulfaat voor?

ferrosulfaatoplossingChemische korrels worden opgelost in water (maar niet in een ijzeren container) in een concentratie afhankelijk van het gebruiksdoel. De resulterende oplossing kan worden gebruikt om gewassen te behandelen om:

  1. Behandeling (50 g van het medicijn per emmer water) en preventie (10 g) van chlorose. Geschikt voor alle planten zonder uitzondering: bomen, struiken, tuin- en bloemgewassen.
  2. Vernietiging van ongedierte. Twee keer sproeien (in de lente en de herfst) helpt bomen en struiken te bevrijden van bladluizen, motten, appelzuigers, bladkever, koolschep en andere insecten. Hier heb je een sterke 5%-oplossing nodig..
  3. Behandelingen voor schimmelziekten: rot, echte meeldauw, vlek, korst, zwarte kanker en anderen. Voor profylaxe wordt een zwak geconcentreerde oplossing (1%) gebruikt. Voor de behandeling is het noodzakelijk om een ​​sterkere remedie te bereiden – tot 5%.
  4. Weg met korstmossen en mos. Bomen, struiken, stenen moeten worden behandeld met een 4-5% oplossing.
  5. Desinfectie van bomen wanneer er wonden, holtes en verschillende scheuren op verschijnen. Er moet een zwakke 1% -oplossing worden gebruikt om alle schade te behandelen.

spuiten met ijzervitriool

Bomen kunnen alleen in het vroege voorjaar worden behandeld met een geconcentreerde (tot 7%) oplossing van ferrosulfaat, totdat de knoppen zijn uitgebloeid. De groene massa moet worden besproeid met een zwakke oplossing, niet meer dan 1%, anders ontstaan ​​er brandwonden.

IJzervitriool helpt niet alleen in de tuin en in de tuin. De oplossing kan worden gebruikt om muren (hout en beton) te reinigen om schimmel te verwijderen. Korrels moeten worden vervangen door dure antiseptica – ze hoeven alleen maar in de beerput te worden gegoten. En het medicijn wordt ook in de grond gebracht voor herfstgraven om het te verrijken met ijzer..

Waar kun je ijzersulfaat in het land gebruiken – video