Waar is de beste plaats om zamiokulkas te plaatsen - verlichtingsvereisten, tips voor feng shui

Vertel me waar ik de zamiokulka’s het beste kan neerzetten? Ik heb gehoord dat hij niet veel licht nodig heeft. Ze gaven me een hele grote bloem, ik ben bang dat hij niet op de vensterbank past, ik wil hem op tafel zetten. Hij staat bij het raam, in principe is het daar licht.

waar is het beter om zamiokulkas te plaatsen? Zamioculcas is een van de mooiste sierplanten. Misschien heeft geen enkele andere bloem zo’n ongewone vorm. Het heeft geen stengels en de lange, vlezige scheuten zijn geen twijgen, maar grote bladstelen die direct uit de wortel (knol) groeien. De rijke donkere kleur van dichte, gevederde bladeren langs de bladsteel vereist een speciale aanpak bij het kweken van een bloem. Verlichting is een van de belangrijkste criteria voor plantenverzorging. Het is het die verantwoordelijk is voor de karakteristieke donkergroene kleur en voor de ontwikkeling van de struik als geheel. Als je weet waar het beter is om de zamiokulka’s te plaatsen, zal het niet moeilijk zijn om niet alleen het decoratieve effect te behouden, maar ook om een ​​weelderige struik te krijgen.

Vereisten voor bloemverlichting

zamioculcas op het raam Zamioculcas behoort tot die kamerbloemen die het goed doen in lichte schaduw. Bovendien is direct zonlicht voor hem gecontra-indiceerd, omdat ze de decoratieve uitstraling van een chique bladverliezende hoed zullen bederven. Een struik die de hele dag in de zon staat verliest al snel zijn aantrekkingskracht. De bladeren worden gekleurd, worden geel en worden helderder en vervagen.

Tegelijkertijd is volledige schaduw niet voor zamiokulkas. Daar zal het slecht groeien, zwakke knobbeltjes vormen en de twijgen beginnen uit te rekken. De bloem heeft een gulden middenweg nodig – diffuus licht.

Als je alle ramen op het zuiden hebt, plaats de pot dan niet op de vensterbank, maar op een tafel of ga bij het raam staan. De afgelegen locatie en het gordijn beschermen het tegen de zon. Op het noordelijke raam kunnen zamioculcas zich normaal alleen in de zomer ontwikkelen. In de winter zal het daar donker zijn, waardoor de bladeren klein zullen worden.

Vergeet niet dat de kamer naast verlichting ook een comfortabele temperatuur moet hebben. De dollarboom wordt gekenmerkt door een latente rustperiode, wanneer de groei van de bloem vertraagt, maar tegelijkertijd de dood van het bovengrondse deel niet optreedt.

Voor een goede nachtrust is het noodzakelijk om te zorgen voor soepele temperatuurschommelingen, afhankelijk van het seizoen:

  • in het voorjaar en de zomer – ongeveer 23 °;
  • in de winter – tot 18 ° C.

Waar kan ik zamioculcas het beste plaatsen in Feng Shui

zamioculcas en feng shuiDeze prachtige plant met originele bladeren wordt ook wel de “dollarboom” genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, moet het financieel welzijn naar huis halen. Feng Shui-experts beweren dat dit waar is, maar alleen als je de juiste locatie voor de bloem kiest.

De vermogenssector is verantwoordelijk voor financiële stabiliteit en cashflow in de woning. Volgens de doctrine bevindt het zich in het zuidoostelijke deel van de kamer. Dit komt volledig overeen met de vereisten voor de teelt van zamiokulka’s. Hij houdt van licht, dat is het meest aan de zuidkant. Tegelijkertijd geeft de bloem de voorkeur aan diffuus licht, dat beschikbaar is op de oostelijke ramen. De zon schijnt daar maar een paar uur, totdat hij opkomt en zich omdraait. Dus voor zamiokulkas is het zuidoosten precies wat je nodig hebt. Hij zal zich daar op zijn gemak voelen en zijn “financieel aantrekkelijke” eigenschappen kunnen realiseren. Het is echter aan jou om in het laatste te geloven of niet. Het is echter het zachte licht dat je plant die karakteristieke, rijk-donker, kleur van de bladeren geeft..

Geheimen van de zorg voor zamiokulkas – video

Adblock
detector