Waar groeit de bes van de prins en wat is het?

Eens ontdekten ze tijdens een bezoek aan familieleden een nieuwigheid voor zichzelf. We werden getrakteerd op kleine, maar zeer geurige en zoete bessen. Ik dacht eerst dat het maar een kleine framboos was, en was erg verrast toen ik ontdekte dat het een prinses was. Toen we van huis vertrokken, namen we een paar struiken mee. En hoewel ze allemaal gewend waren geraakt, waren ze al snel verdwenen. Vertel ons wat het is en waar de bes van de prins groeit? Waarschijnlijk hield de plant niet van ons zuidelijke klimaat, omdat we hem uit de noordelijke regio hebben gehaald. Ik zou graag meer willen weten over de prinses, en zijn er kansen om haar bij ons te laten groeien?.

waar de bes van de prins groeit Denk je dat frambozen alleen in onze warme streken groeien? Maar de natuur is zo ontworpen dat bewoners van noordelijke breedtegraden van deze bes kunnen genieten. Toegegeven, het ziet er daar anders uit en het wordt anders genoemd. De prinses of arctische framboos is een van de heerlijkste delicatessen, bijna onbekend bij de inwoners van warme streken. De fokkers stonden echter niet opzij en vergaten deze vorstbestendige bes niet. Tegenwoordig zijn er al hybride variëteiten te koop die zijn aangepast voor de teelt in het warmere deel van het land. Hoe ziet de bes van de prins eruit en waar groeit hij??

Beschrijving van de plant

prinses bush Het uiterlijk van de prinses combineert verschillende culturen tegelijk. De gebeeldhouwde lichtgroene bladeren met drievoudige platen zien eruit als karmozijn en krijgen in de herfst een prachtige karmozijnrode blos. Maar de groei van de prins haalde de frambozen niet in: de maximale hoogte van de struiken is 50 cm. Kruipende dunne wortels gaan ver de grond in, kruipen in verschillende richtingen en laten wortelscheuten los zoals frambozen.

Prinsesbessen met zoete pulp, maar met een ongewone smaak van ananas of karamel, hebben ook een frambozensmaak. Maar qua grootte en vorm lijken ze meer op bergbraambessen, maar dan alleen rood..

bloeiende prinsesDe prinses heeft een zeer mooie bloei. Grote donkerroze bloeiwijzen beginnen in de vroege zomer te bloeien. Struiken bloeien meer dan een maand, terwijl ze tegelijkertijd bessen binden. Terwijl sommige rijpen, verschijnen andere alleen in de vorm van knoppen. Daarom wordt de prinses gekenmerkt door een langdurige oogst, van augustus tot eind september..

Door het noordelijke karakter is de rijping van de prinses in een koel klimaat gelijkmatiger. Bij hoge temperaturen kunnen de bessen uitdrogen voordat ze rijp zijn..

Waar groeit de bes van de prins??

waar groeit de prinses op?In zijn natuurlijke, wilde vorm groeit deze prinses op het noordelijk halfrond. Dit zijn koele toendra, natte moerassen en bossen. Met andere woorden, dit gewas geeft de voorkeur aan een koel klimaat, licht of halfschaduw, maar wel voldoende vocht in de bodem. Maar de hybride variëteiten die worden verkregen door de prinses met frambozen te kruisen, kunnen groeien en vrucht dragen op warmere breedtegraden. Tegelijkertijd behouden ze de vorstbestendigheid van de prinses, maar velen bereiken de grootte van bessen, zoals die van frambozen..

Nadat u heeft besloten een prinses op uw site te starten, moet u ervoor zorgen dat de voorwaarden aan haar vereisten voldoen, namelijk:

  1. Het is beter om de standplaats verlicht of halfschaduw weg te halen, maar met vochtige grond.
  2. De grond moet voedzaam en los zijn. Voor het planten is het de moeite waard om zand, humus, as en een beetje turf aan de bedden toe te voegen.
  3. Op hetzelfde bed is het wenselijk om verschillende variëteiten te planten voor bestuiving..

Tot slot zou ik willen toevoegen: kies hybride variëteiten van de prinses. Ze zijn meer aangepast om te groeien in “niet-inheemse” omstandigheden voor de plant..

Wat is een prinses en hoe je het kunt laten groeien – video

Adblock
detector