Waar Epische Aubergine Te Kweken - Vroege Nederlandse Hybride

Vertel me, is Epic aubergine geschikt om in de regio Moskou in het open veld te kweken? Ik ben dol op deze variëteit vanwege het bijna zoete vruchtvlees, en voor het eerst probeerde ik het met mijn grootmoeder, die elk jaar alleen Epic plant. Toegegeven, ze woont in het uiterste zuiden, er zijn geen speciale problemen met het kweken, zelfs niet met bananenplanten. Onze zomer is niet zo warm, en zelfs korter. Ik weet dat het ras vroeg rijp is, misschien heeft het tijd om te rijpen? Of is het beter om het niet te riskeren en een tuinbed voor de aubergine in de kas te laten?

aubergine episch Bij het kiezen van een aubergineras moet er rekening mee worden gehouden dat dit thermofiele gewas een zeer lang groeiseizoen heeft. Voor een goede oogst hebben planten dan ook meer warmte, licht en tijd nodig, wat niet in elke regio mogelijk is. Aubergine Epic is een van de vroege rassen die goed bestand is tegen stress en ziekte. Het past zich gemakkelijk en snel aan de groeiomstandigheden aan en is een van de eersten die volwassen wordt. Tegelijkertijd zal het u verrassen met een uitstekende smaak en een goede opbrengst..

Aubergine Epic – rasbeschrijving

epische auberginestruik Epic staat voor Nederlandse hybriden die worden gekenmerkt door vroege volwassenheid en verhoogde weerstand. Vanaf het moment dat de zaailingen op een vaste plek worden geplant tot het verzamelen van de eerste vruchten, gaan er niet meer dan 60 dagen voorbij.

De rijpingstijd kan met nog eens 20 dagen worden verlengd als er ongunstige omstandigheden ontstaan. Ondanks het feit dat de hybride wordt aanbevolen voor alle regio’s, behoudt het in het open veld zijn voordelen en productiviteit alleen in het zuiden. In koelere klimaten is het beter om Epic aubergines in een kas te planten..

Auberginestruiken worden krachtig, tot 1 m hoog, met een sterke en licht behaarde stengel. Bladeren hebben een normale vorm en kleur, niet erg groot. De hybride heeft een hoge immuniteit tegen vele ziekten, vooral tegen het tabaksmozaïekvirus.

Vruchteigenschappen

aubergine episch fruitDe variëteit is universeel, de vruchten worden vers geconsumeerd en gebruikt voor de winteroogst. De Nederlander heeft een hoge opbrengst: vanaf 1 m². m. verzamel tot 6 kg groot, met een gewicht van minimaal 250 g, fruit. De eerste aubergines zijn de grootste, bij elke volgende golf worden ze kleiner. De vrucht heeft een mooie druppelvorm en een rijke donkerpaarse kleur. De lengte van de aubergine is minimaal 20 cm met een diameter van ongeveer 10 cm.Het romige vruchtvlees is erg lekker, waar het ras bekend om staat, zonder de karakteristieke bitterheid. Bovendien zitten er maar heel weinig zaden in..

Rekening houdend met het toekomstige gewicht van de vruchten, wordt aanbevolen om niet meer dan 7 stukjes eierstok op elke plant te laten.

Voor- en nadelen van een hybride

voor- en nadelen van aubergine epicDe Hollandse aubergine Epic heeft veel voordelen:

  • vroege volwassenheid;
  • ziekteresistentie;
  • uitstekende smaak en gebrek aan bitterheid;
  • opbrengst en grote vruchten.

Van de tekortkomingen is het vermeldenswaard dat in het open veld in koude streken de vruchten niet rijpen en over het algemeen niet goed uitharden. In dergelijke omstandigheden is teelt alleen mogelijk in kassen..

Epische aubergine video review

Adblock
detector