Waar de meloenboom groeit - maak kennis met een exotische plant

Waar groeit de meloenboom? Ik heb het maar twee keer geprobeerd, toen ik eenmaal van het zoete fruit hield, en de tweede poging was niet erg succesvol, de zoetheid werd nauwelijks gevoeld. Misschien is hij gewoon onrijp geworden. En dit is een zeer interessant product, vooral voor fruitsalades. Zal deze boom groeien in ons klimaat? We hebben een zuidelijke regio, relatief warm in de winter.

waar groeit papaja? Wie peervormig fruit in de schappen van de supermarkt heeft gezien, vroeg zich minstens één keer af waar de meloenboom groeit. Dit is immers precies zijn oogst en in onze streken is zo’n wonder nergens anders te zien. Niet zo gek, want deze prachtige boom is door zijn exotische oorsprong niet geschikt voor ons klimaat. Wat is het, waarom wordt het zo genoemd en waar komen de heerlijke vruchten vandaan??

De meloenboom is niets meer dan de papaja die we kennen..

Wat is cultuur?

volwassen meloenbomen Vreemd genoeg, maar een meloenboom is helemaal geen boom, maar een heel, heel groot gras. Onder natuurlijke omstandigheden kan de hoogte 8 m bereiken, maar zelfs kasspecimens groeien tot 3 m. En het wordt een boom genoemd vanwege zijn uiterlijk: een gigantisch gras groeit in een kale stam met een bos bladeren op de kruin. Hun lange bladstelen vormen een soort kroon. Toegegeven, de stam zelf is ongebruikelijk en lijkt helemaal niet op onze bomen – hij is hol van binnen.

papaja fruitDe grote vruchten van de meloenboom, die op onze markt vruchten worden genoemd, zijn eigenlijk bessen. Omdat zo’n boom geen takken heeft, worden ze direct op de stam vastgebonden, onder een lommerrijke rozet, waardoor het een soort gevulde schommelstoel wordt. Het bovenste deel van de bessen kan zich tussen de bladstelen van de onderste bladeren bevinden. Groene papaja’s zijn smaakloos en hard, maar als ze rijp zijn, lijken ze op onze meloen en overtreffen ze deze zelfs. Het vruchtvlees wordt zacht, sappig en zoet, maar licht zuur. De groene schil verandert in een rijke meloengele kleur. In de context is papaja ook vergelijkbaar met een meloen en heeft het zwarte zaden van binnen..

Zaden zijn zeer kiemkrachtig en hebben een scherpe peperige smaak..

Waar groeit de meloenboom

Papaya is een echte tropicana en groeit daarom alleen in warme en vochtige tropische en subtropische klimaten. Onder natuurlijke omstandigheden is het boomgras te vinden in Midden-Amerika, Mexico, India, Cuba. De plant schoot ook wortel in het warme Afrika.

Kan papaja worden gekweekt in het lokale klimaat?

indoor papajaGezien de thermofiliciteit van de meloenboom zal hij in ons klimaat buiten niet overleven. Maar hij voelt zich goed in kassen of gewoon in een badkuip in een huis of appartement. De gemakkelijkste manier om exotisch te worden, is door een rijpe bes te kopen, er zaden uit te kiezen en deze te planten. Bovendien is dit een van de vroegst rijpende gewassen: het begint al in het eerste levensjaar vruchten af ​​te werpen..

Om papaja thuis te laten groeien, moet u rekening houden met de specifieke vereisten van deze cultuur:

  1. Allereerst heeft ze grote gerechten nodig, ondanks de oppervlakkige locatie van het wortelstelsel..
  2. De grond voor de boom moet los en voedzaam zijn. Geschikt substraat voor ficus.
  3. De aanwezigheid van een drainagelaag in de pot is een must, aangezien papaya geen stilstaand vocht verdraagt.
  4. Het is noodzakelijk om de boom vaak water te geven, maar in kleine porties..
  5. Om een ​​grote oogst te krijgen, moet je zorgen voor goede verlichting..
  6. In de zomer is het beter om de pot buiten in de tuin te zetten, maar in de herfst moet je de boom zeker naar binnen halen. Buiten overleeft hij de winter niet.
  7. Van de lente tot de vroege herfst moet je de plant voeden, afwisselend organisch materiaal en minerale complexen.

Hoe papaya thuis te kweken – video

Adblock
detector