Vroege en productieve tomaat Yamal - kenmerken en beschrijving van het ras

Hoe groot de Yamal-tomaat wordt, de kenmerken en beschrijving van het ras zijn erg interessant. Een vriend gaf zaden, maar hij zal deze variëteit ook voor de eerste keer kweken, dus we studeren met hem. Er is ons beloofd dat de oogst vroeg zal zijn, maar wanneer zullen de vruchten precies rijpen? En toch zou ik tomaten in het open veld willen planten en er zeker van zijn dat ze op onze middelste baan zullen groeien.

Kenmerken van Yamal-tomaten en beschrijving van het ras Velen van ons willen vroege tomaten, maar de meesten van hen zijn snel vruchtbaar en hebben weinig smaak. Een uitzondering is de Yamal-tomaat – de kenmerken en beschrijving van het ras bevestigen alleen maar de voordelen ervan ten opzichte van andere vroege soorten van dit gewas. De vruchten van Yamal zijn niet alleen lekker, met zoete vlezige pulp, maar ze zullen ook tot de herfst worden gebonden. Als je zo’n variëteit hebt, kun je zelfs geen andere planten. De hele zomer heb je veelzijdige tomaten die geschikt zijn voor zowel salades als conserven.

Yamal-tomaat – kenmerken en beschrijving van de variëteit

Yamal tomatenstruik Yamal is een van de beste variëteiten van binnenlandse selectie, hoewel het niet is opgenomen in het rijksregister. Desondanks is tomaat erg populair en overtreft het andere vroege rassen, zowel qua smaak als qua opbrengst..

Een van de belangrijkste voordelen van het ras is de vroege rijpheid en de hoge plantresistentie. Je kunt het gewas na 90 dagen oogsten, in de maand juni, terwijl de vruchtvorming duurt tot de vorst toeslaat. Het ras verdraagt ​​ongunstige groeiomstandigheden goed. Hij wordt met succes buiten gekweekt, zelfs in de middelste baan en naar het noorden, maar is ook geschikt voor kassen..

De struiken zelf zijn compact van formaat – hun gemiddelde hoogte is 35 cm, maar ze verspreiden zich, met groot blad. Je kunt Yamal al ontdekken bij het kopen van zaailingen – de zaailingen zullen sterke en dikke stengels hebben.

De weerstand van het ras tegen Phytophthora en andere ziekten van tomaten zal ook bevallen. Hierdoor kunt u het doen zonder extra inspanningen en middelen voor preventieve behandeling van aanplant..

Smaakkwaliteiten

tomaat fruit yamalDe vruchten van Yamal zijn niet erg groot, met een gewicht van niet meer dan 120 g, rond en enigszins afgeplat. Maar hun pulp is geurig, zoet en zuur, vlezig, hoewel een beetje droog. De dichte schil beschermt tomaten betrouwbaar tegen beschadiging tijdens transport.

Het ras heeft een goede opbrengst, waardoor je meer dan 10 kg tomaten van 1 vierkante meter kunt verzamelen. m. Bovendien zijn ze geschikt voor verse consumptie en voor conservering..

Voor- en nadelen van de variëteit

Van de voordelen van de Yamal-tomaat is het allereerst vermeldenswaard:

  • vroege looptijd en hoog rendement in de loop van de tijd;
  • compact formaat van struiken die niet hoeven te worden geknepen;
  • ziekteresistentie;
  • het vermogen om een ​​eierstok te vormen in een koudegolf;
  • uitstekende smaak en veelzijdigheid van het fruit.

Het ras heeft geen noemenswaardige nadelen, behalve misschien zeer grote vruchten. Er zijn echter andere tomaten voor dit doel. Maar het feit dat Yamal nog steeds niet officieel wordt erkend, wordt vaak gebruikt door gewetenloze verkopers en verspreidt gewone variëteiten onder zijn merk..

Videoreview van de Yamal-tomaat

Adblock
detector