Vriezia Astrid - delicate aartjes sieren je ramen

Ik zou graag willen weten of Astrid’s vriezia speciale vereisten heeft. Een leuke struik werd me aangeboden door een vriend, er begonnen zich al bloempijlen op te vormen. Het is nog niet helemaal tot bloei gekomen en het is heel interessant wat er gaat gebeuren. Ik heb nog nooit zo’n plant gehad. Hoe goed voor hem te zorgen??

vriezia astrid Geweldige bloemen, deze planten komen uit de bromelia-familie … Het lijkt erop dat er wortels zijn, maar totaal verschillende delen zijn verantwoordelijk voor de voeding. Een van de meest populaire soorten, Astrid Vriezia, zal je verrassen met een lange bloei en een compact formaat. Ze is net zo pretentieloos als de rest van de vertegenwoordigers. Gezien enkele van de nuances, voornamelijk vanwege de structuur van de bloem, is het niet moeilijk om hem te laten groeien.

Vriezia Astrid – karakteristieke kenmerken van de soort

bloei vriezia astrid Het is vrij gemakkelijk om Astrid te herkennen, omdat de bloem opvallend verschilt van andere soorten briljante vriezia, waartoe ze behoort. Allereerst zijn dit de compacte afmetingen van de struik: de hoogte is maximaal 45 cm en hoewel de bladeren hetzelfde zijn, rijkgroen, zijn de kleur, vorm en structuur van de bladplaat compleet anders. In plaats van vrij brede leerachtige bladeren heeft Astrid zachte dunne bladeren, licht gekruld aan de uiteinden.

Maar wat de variëteit vooral kan bekoren, is de lange bloei. Bovendien is de bloempijl vaak 2 keer hoger dan de hoogte van de rozet. Vriezia bloeit bijna 4 maanden – langer dan alle andere soorten. Dit gebeurt meestal dichter bij de zomer. Bovendien kan één struik minstens 5 steeltjes produceren. Is een enkel aartje daarmee te vergelijken, ook al is het fel gekleurd? Trouwens, over de kleur: de aarvormige bloeiwijze is framboosrood, soms is er een gele of oranje versie.

Subtiliteiten van Vrieseia zorg

vriezia thuisEen kleine struik houdt van veel licht en een paar uur direct zonlicht per dag zal hem goed doen. Zet het op het westelijke raam, je kunt ook op het zuiden, maar vergeet niet om het voor de zomer te verduisteren zodat er geen brandwonden zijn. Vergeet echter niet dat alle vrezii een hoge luchtvochtigheid vereisen, minimaal 60%. Wat betreft de temperatuur geeft de bloem de voorkeur aan een comfortabele temperatuur van 23°C het hele jaar door..

Het maakt niet uit hoe graag je een plant wilt kopen in het koude seizoen, wees geduldig tot de lente. Vriezia overleeft de weg misschien niet, zeker niet als het buiten vriest. Of probeer de struik voorzichtig “in te pakken”.

Als je de juiste omstandigheden voor haar hebt gecreëerd, is het helemaal niet moeilijk om voor haar te zorgen. Vergeet vooral de eigenaardigheden van het water geven van deze epifyt niet.. De bloem heeft wat aandacht nodig:

  1. Geef de beauty in de zomer om de drie dagen water door water in de afvoer te gieten. Bevochtig de grond ook om de dag een beetje..
  2. Verminder in de winter de frequentie van water geven tot 2 keer per week en gebruik alleen warm water.
  3. Besproei de bladeren het hele jaar door regelmatig..
  4. Verwijder tijdens de bloeiperiode het water uit de uitlaat en bevochtig alleen het substraat zodat de struik niet gaat rotten.
  5. Voordat de plant gaat bloeien, helpt u hem door hem te voeden met orchideeënmest. Maar gewoon niet in een pot, maar de bladeren inspuiten met een werkende oplossing en in een afvoer gieten.

Opmerkelijk is dat Vriezia niet vaak getransplanteerd hoeft te worden, bovendien verdraagt ​​ze het niet goed. Grote potten zijn zelfs schadelijk voor haar vanwege slecht ontwikkelde wortels. Het is de moeite waard om de struik alleen voor fokdoeleinden te herplanten. Aan het einde van de bloei vormt Vriezia baby’s. Wanneer de kinderen opgroeien en hun wortels laten groeien, scheid ze dan en plant ze. Zo wordt cultuur het vaakst gepropageerd. Als je een fanatieke bloemist bent en graag meedoet in het “levenspad” van planten van zaadje tot bloei, kun je natuurlijk zaaien. Maak je klaar om te wachten, en voor een zeer lange tijd. Soms verschijnt de eerste steel in Vriezia die uit zaden is gegroeid pas na 10 jaar..

Indoor vriezii: zorg, transplantatie, reproductie – video

Adblock
detector