Voor welke gewassen wordt Azofos gebruikt - instructies voor het gebruik van het medicijn

Vertel me wanneer je de tuin met Azofos kunt behandelen, zijn de gebruiksaanwijzingen voor struiken en bomen hetzelfde of verschillend? In mijn tuin zijn er appelbomen, kersen en aalbessen van verschillende variëteiten, ik merkte dat hun bladeren begonnen te draaien en te drogen. Ik had Azophos, ik gebruikte het om tomaten in een kas te verwerken, maar ik wist niet dat het ook geschikt is voor bomen en struiken..

azophos gebruiksaanwijzing Om een ​​goede oogst te krijgen en tegelijkertijd gewassen tegen ziekten te beschermen, moeten de meeste tuinders en tuinders hun toevlucht nemen tot “chemie”. Het fungicide Azofos zal helpen om het aantal preparaten en behandelingen te verminderen, waarvan de gebruiksaanwijzing geschikt is voor de meeste plantensoorten. Door zijn unieke en rijke samenstelling beschermt het medicijn niet alleen gewassen tegen schimmelziekten, maar fungeert het ook als meststof. Het bevat minerale supplementen die planten voeden, hun groei bevorderen en de opbrengst verhogen..

Kenmerken van het fungicide: samenstelling en werking van het medicijn

samenstelling en werking van het fungicide azophos De helft van de samenstelling van Azofos is koperhoudend ammoniumfosfaat. Het fungicide heeft een contacteffect. Eenmaal op de bladeren wordt de werkoplossing gelijkmatig over de planten verdeeld. En de belangrijkste werkzame stof vernietigt ziekteverwekkers en creëert een beschermende film om het binnendringen van schimmels te voorkomen.

De tweede helft van de samenstelling van het medicijn wordt ingenomen door minerale supplementen: magnesium, zink, kalium, koper, molybdeen, stikstof. Met hun hulp verandert het fungicide in kunstmest en in een vorm die gemakkelijk door planten wordt opgenomen. Als gevolg van de toepassing ontwikkelen gewassen zich sneller, produceren ze meer eierstokken en verbeteren ze de smaak van fruit..

Azofos wordt geproduceerd in de vorm van een blauwe pasta en het aandeel van de werkzame stof daarin is 15% hoger. Of in de vorm van een suspensie van dezelfde kleur met 50% koperhoudend ammoniumfosfaat.

Waar wordt Azofos gebruikt?

azofos pastaHet fungicide is veelzijdig en geschikt voor de meeste tuin- en tuinplanten. Het wordt gebruikt om op een blad te spuiten:

 1. Appelbomen – van schurft.
 2. Peren – van vruchtrot en schurft.
 3. Kersenpruimen, pruimen en kersen – van clasterosporiumziekte, coccomycose en moniliose.
 4. Tuin cranberry met grote vruchten – van ziekten van fruit en stengels.
 5. Hoge bosbessen – van Phomopsis verwelking van takken en stamkanker.
 6. Krenten – van septoria en anthracnose.
 7. Lingonberries – van ziekten van bessen en stengels.
 8. Aardappelen – van Phytophthora.
 9. Kastomaten – van Phytophthora, bruine en zwarte vlekken, Alternaria.
 10. Komkommers in kassen – van bruine vlek en wortelrot (in het laatste geval wordt het medicijn gebruikt om aan de wortel water te geven).
 11. Druiven – van oidium, anthracnose, meeldauw en grijsrot.

Azofos – gebruiksaanwijzing

azophos instructies voor gebruik in de tuin en in de tuinOm planten tegen ziekten te beschermen, wordt het fungicide Azofos gebruikt tijdens het groeiseizoen van gewassen. Verbruikspercentages voor bomen en struiken zijn 100 ml van het medicijn per 10 liter water, voor tuingewassen – van 130 tot 200 ml. Er kunnen maximaal drie tot vier behandelingen per seizoen worden gedaan met een pauze van minimaal twee weken..

De uiteindelijke verwerking van aardappelen en bomen moet 20 dagen voor de oogst gebeuren. Krenten – in 25 dagen, komkommers en tomaten – in 5 dagen. Veenbessen en bosbessen worden voor de laatste keer besproeid 70 dagen voor het plukken van bessen, bosbessen – 74 dagen en druiven – 55 dagen.

Azofos kan worden gebruikt in tankmengsels met pesticiden, met uitzondering van preparaten met een alkalische reactie. Het fungicide zelf is niet giftig voor mensen en insecten. Maar je zou in een beschermende vorm met hem moeten werken..

Videoreview van het fungicide Azofos

Adblock
detector