Vier beproefde reanimatiemethoden, als alle wortels van een orchidee zijn verrot, wat te doen om ze te laten groeien

Help mijn schat te redden – alle wortels van de orchidee zijn verrot, wat moet ik doen zodat hij niet sterft en is het mogelijk? Ik heb twee van dergelijke planten, de ergste is tijgerphalaenopsis. En er is nog een variëteit, wit, maar er blijven in ieder geval een paar stukken over met luchtwortels. Hoe kun je ze helpen wortels te laten groeien? Als ik hem in water leg, zullen de stopcontacten niet helemaal rotten?

de orchidee heeft alle wortels verrot wat te doen Je zult niemand verrassen met exotische orchideeën, want ze staan ​​in bijna elk huis. Maar niet iedereen heeft geleerd om voor epifyten te zorgen en heel vaak worden ze gegoten, waardoor het wortelstelsel verdwijnt. Het is de overloop die meestal de belangrijkste reden is dat alle wortels van de orchidee zijn verrot, wat te doen in dit geval?

Allereerst, haast je niet om de bloem meteen weg te gooien, want het is heel goed mogelijk om hem te redden, zelfs als er geen enkele wortel is. De orchidee wordt niet alleen gevoed door de wortels, maar ook door de bladplaten, die vocht en voedingsstoffen verzamelen en geleidelijk afgeven. De socket zonder wortels heeft nog enige tijd stroom. En dit is net genoeg voor haar om nieuwe wortels te laten groeien..

Een orchidee heeft alle wortels verrot – wat te doen?

de orchidee voorbereiden op reanimatie Later analyseer je de redenen waarom de elastische groene wortels zijn veranderd in slijmerige en afbrokkelende draden. In de tussentijd is het eerste wat je moet doen de plant reanimeren, anders zal de rotting hoger oplopen. Als het de nek en de hele uitlaat raakt, is er geen overlevingskans..

Nu over het belangrijkste – voordat u de orchidee opstuurt om te rooten, moet u deze goed schoonmaken. Het is belangrijk om alle rotte delen en wortels, en zelfs een deel van de wortelhals, te verwijderen als de rot er al is. Laat de plakjes dan zeker drogen. Laat de orchidee een paar uur op tafel liggen zodat de zon er niet op valt, voordat u de wonden besprenkelt met actieve kool.

Sommige telers oefenen ook met het weken van de rozet in water met toevoeging van een groeistimulans. Deze procedure is logisch, maar tegelijkertijd zeer riskant. Het is beter om stopcontacten te weken die op zijn minst een paar wortels hebben, zelfs lucht. En volledig wortelloze orchideeën kunnen rotten. Het is beter om ze te stimuleren door de bladeren in te wrijven met barnsteenzuur..

Manieren om een ​​orchidee te reanimeren zonder wortels

Wanneer je bloem zoveel mogelijk is schoongemaakt en rotte wortels heeft verwijderd, kun je beginnen met het reanimeren. Een orchidee kan op verschillende manieren wortels laten groeien:

  1. Opgehangen boven water, absorberend verdampend vocht. Giet water in het glas en plaats de uitloop zo dat deze het niet raakt. Zorg ervoor dat u kasomstandigheden creëert door de container te bedekken met een zak.reanimatie van orchideeën boven water
  2. Gedeeltelijk onder water. De methode is alleen geschikt voor de zomer, in de kou zal de orchidee rotten. Plaats het in een glas water zodat de wortelhals niet meer dan 1 cm ondergedompeld is, en bedek het ook met een pot of zak.reanimatie van orchideeën in water
  3. Op een moskussen. Bevochtig het veenmos, doe het in een fles, plaats een orchidee erop en dek de kas af. Vergeet niet om het mos te besproeien om het de hele tijd vochtig te houden. En eronder kun je een laag geëxpandeerde klei leggen en een beetje water op de bodem van de container gieten, onder de kiezelstenen.reanimatie van orchideeën in mos
  4. In één geëxpandeerde klei. Het is beter om het te gebruiken voor bloemen die hun wortels gedeeltelijk hebben verloren. Plaats de overblijfselen van de wortels in geëxpandeerde klei in een glas, waar al water naar de bodem is gegoten. U hoeft de bovenkant niet te bedekken en maakt geen kas. Maar spuit dan dagelijks de toplaag zodat de geëxpandeerde klei de hele tijd vochtig is..reanimatie van orchideeën in geëxpandeerde klei

Zodra de orchidee nieuwe wortels krijgt, kunt u deze overplanten naar een vaste plek in een pot met een speciaal substraat..

Reanimatie van een orchidee zonder wortels – analyse van fouten

Adblock
detector