Vegetatie van planten – wat is het en hoe verschilt het van het groeiseizoen – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Ik zou graag meer in detail willen weten over een concept als plantenvegetatie, wat het is en van welke factoren afhankelijk is. Omvat het groeiseizoen de tijd dat gewassen in de winter rusten??

vegetatie van planten wat is het? Voor het planten is het belangrijk voor elke tuinman en tuinman om de hoofdvraag te achterhalen: plantenvegetatie – wat is het? Deze kennis helpt niet alleen om planten te laten groeien, maar ook om hoge opbrengsten te krijgen. Vegetatie speelt een speciale rol bij het telen van gewassen in regio’s met problematische klimaten. Het weer is er immers direct mee verbonden, omdat het de vegetatieve ontwikkeling vertraagt ​​of versnelt..

Vegetatie van planten – wat is het?

begin van vegetatie Zoals u weet, doorlopen alle planten bepaalde ontwikkelingscycli, beginnend bij het planten, het rijpen van het gewas en voordat ze naar de winterrust gaan. In de winter rusten alle culturen en groeien ze niet. In sommigen manifesteert de rustperiode zich eenvoudig door een stopzetting van de groei zonder externe veranderingen, bijvoorbeeld in groenblijvende soorten. En sommigen raken zelfs hun bovengrondse deel kwijt of sterven helemaal af, zoals eenjarigen.

Direct betekent het groeiseizoen zelf het begin van de ontwikkeling en groei van gewassen na de winter. Voor elke variëteit begint het op zijn eigen tijd. En het hangt zowel af van de kenmerken van het ras als van gunstige weersomstandigheden..

Maar er bestaat ook zoiets als het groeiseizoen. Dit is de periode waarin planten alle ontwikkelingsfasen doorlopen:

  • zaailingen van zaden;
  • bloeiende knoppen;
  • bloeien;
  • de vorming van een vruchteierstok;
  • rijping van fruit.

Aan het einde van het groeiseizoen gaan gewassen in een rustperiode. Het begint in de herfst en duurt de hele winter. Vegetatie, dat wil zeggen ontwikkeling, is op dit moment afwezig.

Wat beïnvloedt de vegetatie?

bloeifaseSommige culturen doen er langer over om wakker te worden. Anderen beginnen zich al bij de eerste lentestralen actief te ontwikkelen. Daarom is de soortrelatie een van de belangrijkste factoren die het begin van het groeiseizoen bepalen..

Daarnaast zijn de volgende indicatoren van invloed op het groeiseizoen:

  1. Vruchtbaarheid en bodemstructuur. In rijke grond krijgen planten meer voeding. Daardoor ontwikkelen ze zich sneller en doorlopen ze alle groeifasen..
  2. Het klimaat van het teeltgebied. Hoe warmer, hoe eerder de rustperiode eindigt. Hierdoor zal de oogst ook eerder rijpen..
  3. Ziekten. Schimmels en virussen remmen zowel het begin van het groeiseizoen als de verdere ontwikkeling.

Verschillen in het groeiseizoen van eenjarige en vaste planten

vegetatie wat is het op het voorbeeld van erwtenEenjarige planten worden gekenmerkt door de snelste en kortste ontwikkelingsperiode. In slechts één seizoen slagen ze erin om in de lente op te stijgen, in de zomer het bovengrondse deel te vergroten en in de herfst zaden te geven..

De ontwikkeling van tweejarige gewassen verloopt iets anders. Hun groeiseizoen begint in de lente van het plantjaar. En tot de herfst bevinden de planten zich in een fase van actieve groei. Ze beginnen pas in het tweede jaar met reproductie (bloei en de vorming van zaden of vruchten), waarna ze afsterven.

En de langste levenscyclus is voor vaste planten. Hun vegetatie begint in het vroege voorjaar met het begin van de sapstroom. Dan doorlopen vaste planten alle ontwikkelingsfasen, geven de oogst af, laten hun blad vallen. Aan het einde van de ontwikkelingsperiode wordt geen groei als zodanig waargenomen. Planten slaan voedingsstoffen op. En ze bereiden zich voor op overwintering en op een nieuw groeiseizoen. Alles herhaalt zich jaarlijks.

Zorg voor komkommers tijdens het groeiseizoen, hoe de groei te versnellen?