Uw huisdier helpen moeder te worden - hoeveel oxytocine moet u een kat injecteren?

Je vraagt: “Vertel me hoeveel oxytocine je een kat moet injecteren en wanneer precies, voor de bevalling of al tijdens? Onze favoriet is vrij oud, ze is negen jaar oud, er zijn de afgelopen twee jaar geen nakomelingen geweest, maar hierin heeft ze iedereen verrast. Aangezien Murka’s laatste dracht moeilijk was, besloot ik haar aan de dierenarts te laten zien. Hij onderzocht haar, zei dat alles tot nu toe in orde was en adviseerde haar Oxytocin te kopen, voor het geval de bevalling moeilijk zou zijn. Maar ik verloor een stuk papier met de benoeming en dosering van het medicijn. Als ik een product heb gekocht met een dosering van 10 eenheden, hoeveel moet ik dan injecteren?”

hoeveel oxytocine een kat injecteren?

We antwoorden: Meestal vindt arbeid bij dieren, inclusief katten, plaats zonder menselijke tussenkomst. Maar soms heeft een pluizige vrouw in bevalling hulp nodig, en het is beter om altijd het nodige geld in de EHBO-doos te hebben. Een daarvan is het hormonale medicijn Oxytocine, effectief, maar erg sterk, dus het is belangrijk om te weten hoeveel Oxytocine de kat moet injecteren. Overschrijding van de dosering verergert niet alleen de toestand van de bevallende vrouw, maar vormt ook een bedreiging voor het leven van de kittens. Op dezelfde manier als het ongeletterde gebruik van het medicijn, omdat injecties strikt op een bepaald moment moeten worden gedaan. In dit geval is er geen manier om de waarschuwing te “spelen” – nogmaals, het kan gevaarlijk zijn voor een huisdier.

Waarom wordt Oxytocine gebruikt?

waarom is oxytocine nodig?

Het hormonale medicijn wordt gebruikt bij zwakke weeën, wanneer de kat geen weeën heeft. Meestal zijn dit oude dieren van meer dan acht jaar oud. Oxytocine zorgt ervoor dat de baarmoeder samentrekt en helpt de foetus sneller los te laten. Het hormoon is ook effectief na de bevalling. Het stimuleert de snelle reiniging van de baarmoeder en de afscheiding van moedermelk.

Oxytocine wordt gegeven tijdens de bevalling, tussen de weeën door. En bij voorkeur na het verschijnen van het eerste kitten, om scheuring van de baarmoeder te voorkomen. Ook kan een kleine hoeveelheid van het medicijn na de bevalling worden geïnjecteerd..

Hoeveel oxytocine een kat injecteren?

dosering van oxytocine voor katten

Om de kat comfortabel te laten bevallen, kun je hem in een hangmat leggen. Het medicijn kan intraveneus, intramusculair of subcutaan worden geïnjecteerd. Thuis is het makkelijker om een ​​injectie te geven, omdat je bij een kat nog een ader moet kunnen vinden. Om de bevalling te stimuleren, wordt het medicijn tussen de weeën in de schoft geïnjecteerd en krijgt het niet meer dan 0,3 ml. Bij zwakke weeën worden injecties gemaakt volgens het schema: 0,2-0,3 ml elke 20 minuten. Er moet echter voor worden gezorgd dat de totale dosis niet hoger is dan 3 ml..

Om de reiniging van de baarmoeder te stimuleren en de lactatie te verbeteren, kan na de bevalling nog 0,1 ml worden geïnjecteerd.

Voordat u het medicijn gebruikt, is het noodzakelijk om de dosering te controleren. Specifiek, hoeveel actief ingrediënt zit er in 1 ml. Afhankelijk van de vorm van vrijgave kunnen dit 5 of 10 stuks zijn. Voor katten is het handiger om een ​​lagere dosering te gebruiken. En als u slechts 10 eenheden bij de hand heeft, moet de dosering met 2 keer worden verlaagd..

Wanneer je geen hormoon in een kat kunt injecteren

oxytocine voor katten contra-indicaties

Ondanks de enorme voordelen is het gebruik van Oxytocine in sommige gevallen verboden. Naast een individuele allergische reactie, is het onmogelijk om een ​​hormoon in een vrouw te injecteren als:

  • de foetus ligt dwars of zit vast in het geboortekanaal;
  • de kat heeft littekens op de baarmoeder;
  • de bevallende vrouw heeft hypertoniciteit van de baarmoeder, die vóór de bevalling verscheen;
  • het dier lijdt aan tachycardie of bronchospasme.

Het wordt ook niet aanbevolen om Oxytocine te gebruiken bij katten met een smal bekken of bij vroeggeboorte. De baarmoeder moet zich voorbereiden op de bevalling en opengaan, anders zijn verwondingen en breuken mogelijk.

Eerste hulp bij een kat in moeilijke bevalling – het medicijn Oxytocin

Adblock
detector