Universele meststof uit gras met water: bereiding en toepassing van infusie

Vertel me hoe je kunstmest van gras met water in een vat kunt bereiden en aanbrengen? Ik heb gehoord dat zo’n voeding erg handig is voor tuingewassen.

gras in een ton Vloeibare meststoffen van onkruid worden een echte redder in nood voor tuiniers. Ze vereisen absoluut geen financiële investeringen, omdat er altijd genoeg gras op de site is en de gunstige eigenschappen van dergelijke verbanden al lang bekend zijn. De groene massa fermenteert goed onder invloed van zonlicht en het resultaat is een natuurlijke organische meststof uit gras met water in een vat, die snel wordt opgenomen door planten en de stikstofreserves aanvult.

Bereiding van kruidenmest

kant-en-klare infusie

Grasmest kan het beste worden bereid in een groot vat (200 l), vooral als het plantoppervlak vrij groot is. Voor het voeren van meerdere bedden tomaten zijn een paar emmers echter voldoende.

Het wordt aanbevolen om de infusie in een plastic container te doen. Als dit niet mogelijk is, kan het ijzeren vat worden afgedekt met een dikke film..

Eventuele plantenresten zijn geschikt voor de bereiding van vloeibare mest: gras gemaaid op het gazon, onkruid op de bedden gewied of geoogste toppen. Ze moeten eerst een beetje worden geplet (zodat ze sneller ontbinden) en in een container worden gedaan. Als er voldoende “grondstof” is, vult u het vat volledig of de helft. Giet vervolgens water zodat het het gras volledig bedekt en een beetje meer bovenop. Dek af en laat op een zonnige plek staan ​​om te gisten.

De bereidingstijd van de meststof is afhankelijk van de hoeveelheid ingrediënten en het weer. Hoe meer gras en minder zon, hoe langer het duurt om te verteren. Gemiddeld rijpt de infusie ongeveer een week, en nog minder in de hete zomerperiode..

Om het fermentatieproces te versnellen, is het aan te raden een beetje stikstofmest toe te voegen: niet meer dan 3 liter toiletafval of 1 eetl. ik. ureum (voor een groot vat met een inhoud van 200 l).

De afgewerkte meststof zal een karakteristieke geur afgeven, er zullen veel bellen (kooldioxide) op het oppervlak verschijnen en de vloeistof zelf zal de kleur van slurry krijgen. Bij gebruik is het raadzaam om meerdere emmers met infusie op de bodem van het vat te laten als starter voor de volgende partij mest..

Grasmest gebruiken

water geven

De infusie verkregen als gevolg van fermentatie heeft een hoge concentratie, dus het moet worden verdund met water in een verhouding van 1: 1. De werkende oplossing kan worden gebruikt:

  • voor herfstbewatering van de tuin om de grond voor te bereiden op het volgende seizoen;
  • voor het voeden van tuinplanten tijdens het groeiseizoen wanneer ze stikstof nodig hebben.

Het wordt aanbevolen om tuinbomen en struiken pas in de late herfst te bemesten met vloeibare kruidenmest, omdat ze in de zomer geen stikstof nodig hebben..

Bereiding van vloeibare meststof uit gras, video

Adblock
detector