Uitzoeken wanneer je prei moet planten - het draait allemaal om het zaaien van zaden

Ik wil proberen prei te kweken, ik heb al zaden gekocht, twee variëteiten, een met donkere bladeren, de tweede licht. Maar ik heb deze cultuur nooit uit zaden gekweekt, ik plant meestal uien met bollen. Vertel me wanneer ik prei moet planten en hoe is dat goed? Kun je direct in de volle grond zaaien of moet je eerst zaailingen kweken? Ik wil echt niet rommelen, en ik heb hier niet genoeg ruimte voor.

wanneer prei planten? De belangrijkste waarde en het voordeel van dit type ui is geen sappige ui, die helemaal niet bestaat, maar een vlezige dikke stengel. En een van de belangrijkste punten bij het telen van een gewas is de juiste timing van het planten van prei. Dit komt doordat de prei een zeer lang groeiseizoen heeft. Het duurt minstens 200 dagen om een ​​valse lange steel en een rozet van krachtige veren te vormen. En bij late rassen duurt het groeiseizoen nog langer. Tegelijkertijd moet u tijd hebben om in het seizoen te “investeren”, zodat de herfstvorst de uien niet nog groen in de bedden opvangt.

Prei wordt geplant door zaad en het is niet moeilijk om de timing van het zaaien te berekenen, wetende hoe de planten zich ontwikkelen. De eerste fase, massale ontkieming van zaden, duurt ongeveer 20 dagen. Vanaf het moment van het zaaien van zaden tot het verplanten van planten, gaat er minstens een maand voorbij. Er moet ook rekening worden gehouden met het lokale klimaat. Zaailingen kunnen alleen in de bedden worden geplant als de grond opwarmt en een stabiele warmte tot stand komt. Dus als het na het plukken gepland is om de zaailingen zelfs in kameromstandigheden te laten groeien, dan duurt het nog ongeveer een maand. Hoewel de preizaailingen al op de leeftijd van een maand behoorlijk ontwikkeld zijn en klaar om in de tuin te worden geplant, natuurlijk als het daar warm is.

Wanneer preizaailingen planten?

prei zaailingen De timing van het zaaien van zaden voor zaailingen in elke regio is anders. Hier moet u zich concentreren op uw capaciteiten en het lokale klimaat. Bij verdere transplantatie van zaailingen onmiddellijk naar het tuinbed, worden vanaf dit moment minimaal 30 dagen geteld en worden de zaden gezaaid. Om bijvoorbeeld begin mei een prei in de volle grond te planten, moet u deze begin april zaaien. Als er dan in april geplukt wordt, wordt eerder gezaaid, begin maart. Dergelijke zaailingen vallen pas in het tweede decennium van mei in de tuin..

Geschatte zaaidata voor preizaailingen voor sommige regio’s:

  • Krasnodar-gebied, regio Rostov – eind februari;
  • centrale strook – begin maart;
  • middelste band – eerste decennium van april;
  • Oeral en Siberië – tweede helft april.

Als het niet mogelijk is om de gekweekte zaailingen in aparte containers of een kas te duiken om te kweken, heeft het geen zin om prei te vroeg te zaaien. Het oogsten hiervan zal het op geen enkele manier dichterbij brengen, omdat in de totale capaciteit de planten zich niet meer ontwikkelen door verdringing. Bovendien beroven verdikte gewassen de ui van voeding – hij rekt uit en zijn veren beginnen geel en droog te worden..

Is het mogelijk om prei direct in de volle grond te zaaien?

prei zaaien in volle grondDe zaailingmethode is niet de enige; preizaden ontkiemen goed in de bedden. Het enige voorbehoud is dat het zaaien later wordt uitgevoerd, na te hebben gewacht tot de vorst is verdwenen. Of u kunt uien zaaien voor de winter, in september-oktober, afhankelijk van de regio. Natuurlijk zal in het geval van zaailingen de opbrengst hoger en beter zijn. Maar als er geen plaats is in huis of een kas, dan kan de prei veilig in de tuin worden gezaaid.

Wanneer preizaailingen in de grond planten?

Adblock
detector