Vertel eens, is het mogelijk om viooltjes te spuiten met Epin? Dit jaar stond de verwarming lange tijd niet aan, dus niet alleen wij, maar ook mijn groene huisdieren bevroor. Viooltjes hebben het meest geleden: het is pijnlijk om rechtstreeks naar de struiken te kijken, de bladeren zijn gekrompen, velen zijn zelfs verwelkt. Ik gebruik Epin al heel lang, maar steeds meer voor enten, maar ik heb het nog niet toegepast op viooltjes. Ze zeggen dat hun bladeren helemaal niet nat mogen worden. Helpt het medicijn viooltjes sneller te herstellen en is het toegestaan ​​om te spuiten??

kunnen viooltjes worden besproeid met epin Sommige telers beschouwen Epin als een groeistimulans, omdat er meestal stekken in worden gedrenkt voordat ze gaan rooten. In feite is het nauwkeuriger om te zeggen dat het medicijn de groei reguleert. Maar niet door het te versnellen, maar door het herstelvermogen van planten te vergroten. Dit prachtige hormonale middel wordt aanbevolen voor gebruik bij planten die stressvolle situaties hebben meegemaakt. Het is bijvoorbeeld gewoon onvervangbaar bij het kweken van viooltjes, grillige schoonheden die vaak warm of koud zijn. Veel violette telers zijn echter in de war door het feit dat het medicijn alleen op het blad wordt gebruikt. Dienovereenkomstig rijst de vraag, is het mogelijk om viooltjes met Epin te spuiten? Er is tenslotte een mening dat doucheprocedures gecontra-indiceerd zijn voor deze kleuren. Laten we uitzoeken of dit waar is, en in welke gevallen hebben viooltjes Epin . nodig?.

Is het mogelijk om viooltjes te spuiten met Epin?

epin Laten we dus beginnen met of het mogelijk is om een ​​viooltje nat te maken. Er is een mening dat, aangezien de plant ruige bladeren heeft, dit absoluut onmogelijk is om te doen. Hier zit een kern van waarheid in – het wollige oppervlak droogt echt heel lang op. Viooltjes zijn echter dol op douchen, maar op voorwaarde dat ze correct en netjes worden uitgevoerd. Viooltjes kunnen worden gespoten, maar er moet op worden gelet dat er geen water in het midden van de uitlaat komt. Anders kan het rotten. Nog een nuance: struiken met natte bladeren mogen niet vast komen te zitten in de tocht of zonlicht. Een nat viooltje zal verdwijnen door een windvlaag van koude wind, en brandwonden zullen verschijnen door de zonnestralen.

Wat Epin betreft, het medicijn wordt alleen door de plant opgenomen bij direct contact met het bovengrondse deel. Het wordt niet opgenomen door de wortels, dus het heeft gewoon geen zin om de bloemen water te geven.

Zo kunnen viooltjes worden besproeid met Epin, omdat dit de enige manier is om de groeiregulator te gebruiken..

Wanneer en hoe viooltjes te verwerken met Epin?

viooltjesOm de weerstand van viooltjes tegen ziekten en veranderende detentieomstandigheden het hele jaar door te vergroten, wordt aanbevolen om ze in drie cycli met een regelaar te besproeien:

  1. In het voorjaar – voor aanpassing na de winter in droge luchtomstandigheden in huis.
  2. In de zomer – om de hitte en tocht te helpen bij het ventileren.
  3. Herfst – ter voorbereiding op het winterseizoen.

Het is voldoende om de struiken om de 2 weken te sproeien. Zo lang duurt het voordat Epin volledig uiteenvalt in een plant..

De werkoplossing wordt eenvoudig bereid: voor 1 liter water moet u 8 druppels Epin toevoegen. Daarnaast een beetje azijn of citroenzuur, want water met een alkalische reactie is niet geschikt voor de bereiding..

Hoe Epin te gebruiken – video