Twee manieren om Victoria rabarberzaden te kweken

In de zomer trakteerde een buurman me op ongewone bladeren, het bleek Victoria-rabarber te zijn. Ik had nog nooit zoiets geproefd, maar ik vond hun smaak zo lekker dat ik haar om wat zaadjes smeekte. Vertel me hoe het groeit uit zaden bij Victoria rabarber?

rabarber victoria Rabarber Victoria is een van de lekkerste soorten tuincultuur in de ware zin van het woord. De sappige bladeren kunnen niet alleen worden gebruikt voor het maken van salades of borsjt, maar zelfs bij het koken. Helaas wordt rabarber niet vaak gevonden in zomerhuisjes, maar tevergeefs, omdat er praktisch geen zorg voor nodig is, bovendien is de plant nog steeds erg nuttig en zal hij de oogst verwennen in een tijd dat groenten net beginnen te rijpen op de andere bedden..

Als je eenmaal rabarber op de site hebt geplant, kun je jezelf lange tijd van vitamines voorzien, omdat het een vaste plant is.

Victoria rabarber wordt op een van de volgende manieren uit zaad gekweekt:

  • zaailing;
  • direct in de tuin zaaien.

Hoe rabarberzaailingen te kweken??

rabarber zaailingen

Voordat zaden worden gezaaid, moeten ze worden verzonden voor ontkieming. Dit kan halverwege de lente op de volgende manier:

  • vouw de zaden in een klein stukje doek;
  • plaats het op een schotel;
  • bevochtig een doek overvloedig met water;
  • zet de schotel op een lichte vensterbank.

De stof moet periodiek worden bevochtigd, zodat deze altijd nat is totdat er spruiten verschijnen.

Gekiemde rabarberzaden moeten voor het zaaien worden gedroogd. Leg de zaden vervolgens voorzichtig in de voorbereide voedingsbodem en zorg ervoor dat u de kwetsbare spruiten niet beschadigt. Ze hoeven niet diep in de grond te worden begraven, een diepte van 3 cm is voldoende.

De volwassen zaailingen worden, indien nodig, uitgedund en tot het einde van de zomer in potten gekweekt, water gegeven en gevoed. Eind augustus moeten de volgroeide struiken worden overgeplant naar een vaste plek in de tuin.

Zaaien in de volle grond

rabarber in de tuin

Rabarber houdt van rijke grond, dus voordat je op het geselecteerde gebied plant, moet je organisch materiaal toevoegen en het opgraven.

Je kunt rabarber zowel in het vroege voorjaar als voor de winter in de tuin zaaien.

Maak op de site ondiepe groeven en strooi de zaden er dicht op (het is noodzakelijk om met een marge te zaaien, omdat de kieming van zaden vrij laag is). Wanneer de gewassen opgroeien, sterker worden en meerdere bladeren vormen (meestal gebeurt dit niet eerder dan mei), breken ze door. In dit geval is het noodzakelijk om een ​​afstand van 20 cm tussen de zaailingen te laten. Verdere teelt van rabarber bestaat uit het water geven van de planten, het losmaken van de bedden en het doden van onkruid..

Rabarber kweken – video

Adblock
detector