Turf als meststof voor aardbeien: hoe en wanneer toe te passen?

We hebben een klein buitengebied, we verbouwen er voornamelijk groenten en aardbeien op. Het is echter erg moeilijk om een ​​goede oogst van bessen te krijgen, omdat de grond zwaar en kleiachtig is. Een buurman raadde me aan om turf aan te brengen. Vertel me hoe je aardbeienbedden goed bemest met turf?

turf Turf is afgebroken resten van vegetatie en dieren en is geclassificeerd als een natuurlijke organische meststof. Het bevat echter ook nuttige minerale elementen (zwavel, stikstof), waardoor turf actief wordt gebruikt in de tuinbouw en tuinbouw. Aardbei reageert bijzonder goed op turftoepassing.

Turf wordt aanbevolen voor de teelt van aardbeien op klei- en zandgronden. Vruchtbare grond heeft het niet nodig.

Hoogwaardige turf is bruin, voelt vochtig aan en is kruimelig. Vocht is wel een vereiste, anders houdt de grond na het aanbrengen het vocht niet goed vast. Het is de moeite waard om te overwegen dat het maximale effect van turfvoeding pas in het tweede jaar na toepassing merkbaar zal zijn.

Kenmerken van het gebruik van turf in aardbeienbedden

aardbei

Voor de aardbeienbemesting wordt zowel in de lente als in de herfst turf gebruikt. Maar het moet duidelijk zijn dat een puur product alleen kan worden gebruikt voor het mulchen van aardbeienbedden, nadat het eerder is geventileerd en vermengd met zaagsel. Om de zuurgraad van turf te neutraliseren, moet u ook houtas aan het mengsel toevoegen (5 kg per 50 kg turf).

Voor introductie in de bodem zal het nodig zijn om compost op basis van turf te bereiden om de samenstelling van sporenelementen te verrijken. Bij het leggen van een composthoop moeten veenlagen worden afgewisseld met mest. Je kunt ook groene massa toevoegen die overblijft na het wieden van je tuin en huishoudelijk keukenafval. Giet regelmatig een bos superfosfaatoplossing (100 g per emmer water).

Er zijn twee manieren om aardbeien te bemesten met veencompost:

  1. Bij het planten – leg een laag turf niet meer dan 5 cm in elk gat voordat u de plant plant.
  2. Tijdens grondbewerking – strooi in de gangpaden met een snelheid van 30 kg per vierkante meter. m. en dig.

Als er geen behoefte of mogelijkheid is om compost te maken, kunnen kant-en-klare preparaten op turfbasis worden gekocht in gespecialiseerde winkels die meststoffen verkopen:

  1. In de vorm van korrels. Gebruikt bij het planten door toe te voegen aan het gat.korrelige meststof
  2. In de vorm van een vloeibare oplossing. Gebruikt voor worteldressing.vloeibare turfmest

De werking van turf als meststof

Als gevolg van het bemesten van planten met turf:

  • de bodemstructuur verbetert – het laat vocht beter door en “ademt”;
  • de groei van culturen wordt geïntensiveerd;
  • het wortelstelsel van planten krijgt ideale omstandigheden voor ontwikkeling;
  • de kwantiteit en kwaliteit van het gewas neemt toe.

Al in het tweede jaar na het bemesten van de grond met veenmest, zullen aardbeien zich actief ontwikkelen en vrucht dragen.

Hoe aardbeien correct te bemesten – video

Adblock
detector