Toepassing van Novalon voor het bemesten van druiven

Ik heb een kleine wijngaard, ogenschijnlijk jonge struiken, maar de oogst is zwak. Een vriend adviseerde om te bemesten met Novalon. Vertel me hoe ik Novalon voor druiven moet gebruiken?

Experts en hobbyisten die druiven telen, begrijpen hoe belangrijk het is om een ​​overvloedige oogst van een goede zoete bes te krijgen. Hiervoor is het niet voldoende om alleen de struiken water te geven en te snijden, het is ook noodzakelijk om de druiven systematisch te bemesten met voedingsstoffen en ze te verwerken met middelen ter bescherming tegen ziekten. En hier komt Novalon complexe meststof te hulp, omdat het ook voor druiven kan worden gebruikt.

Voordelen van Novalon-meststof

Liaan

Onder andere soorten meststoffen trekt Novalon de aandacht vanwege het feit dat:

 1. Volledig oplosbaar in water.
 2. Bevat geen zouten en schadelijke toevoegingen.
 3. Vervuilt de bodem niet.
 4. Bestaat uit een optimaal complex van nuttige elementen.
 5. Goed geabsorbeerd en geabsorbeerd.
 6. Kan worden gebruikt als worteldressing en om te spuiten.

Als de druiven voedingsstoffen van buitenaf missen, beginnen ze soortgelijke elementen uit de grond te halen, terwijl dit vaak niet erg bruikbare stoffen zijn. Als een wijnstok bijvoorbeeld calcium mist, zal hij strontium uit de grond trekken. Daarom is wortelvoeding zo belangrijk, dat de struik de nodige nuttige elementen zal geven, en precies in de verhouding die nodig is.

Novalon bevat net de noodzakelijke verhoudingen van macro- en micro-elementen. Daarnaast heeft het gebruik van dit mestcomplex een positief effect op het verhogen van de opbrengst en zorgt het voor de ophoping van suikers in verschillende druivenrassen..

Complexe componenten

novalon

De samenstelling van Novalon bevat elementen als:

 • stikstof;
 • potassium;
 • fosfor;
 • magnesium;
 • zwavel;
 • mangaan;
 • ijzer;
 • koper;
 • boor;
 • molybdeen;
 • zink.

Het is vermeldenswaard dat deze samenstelling kan variëren, afhankelijk van het type voeding dat wordt gebruikt – sproeien of wortelvoeding..

Toepassingsmethoden:

druiven sproeien

Het is beter om de druiven ‘s morgens of’ s avonds te voeren, wanneer de zonnestralen niet zo actief zijn.

Tussen de verbanden moet een interval van 10 dagen worden aangehouden. Ook is het belangrijk dat Novalon met bijna alle bestrijdingsmiddelen kan worden gebruikt..

novalon aanvraagschema

Er zijn twee manieren om een ​​struik te bemesten:

 1. Blad spuiten. Een pomp of sproeier wordt gebruikt om de mest gelijkmatig te verdelen. Om een ​​oplossing te bereiden, moet 40 g Novalon worden toegevoegd aan 10 liter (of 1 emmer) water. De kant-en-klare oplossing is voldoende om 30 tot 50 m² te verwerken. wijngaard. Ervaren kwekers adviseren om de bladeren “van binnen naar buiten” te besproeien – vanaf deze kant nemen ze voedingsstoffen beter op.
 2. Rootfeed. De verhoudingen voor de oplossing blijven hetzelfde en de bereide oplossing is voldoende om twee planten water te geven.

Video over het bemesten van druivenwortels in de herfst

Adblock
detector