Tips voor het maken van een klassieke vinaigrette – wiresummit.org

2f5 af6 f85 6c1 cdb ae2 2be

Vertel me hoe je de vinaigrette goed bereidt? Ik ben vrij recent een zelfstandig leven begonnen, maar heb helaas geen behoefte aan koken en keukenwijsheid. Nou, niet iedereen zou een chef-kok moeten zijn! Iedereen wil echter altijd eten, dus je moet je tegenzin overwinnen en leren hoe je op zijn minst basisgerechten kunt bereiden. Ik ben dol op de vinaigrette sinds mijn kindertijd, mijn moeder maakte het vaak niet alleen op vakanties, maar ook op weekdagen. Mijn eerste poging om de salade snel te “hakken” eindigde in een mislukking, want de aardappelen waren gekookt, maar de bieten bleven stevig. Ik denk dat ik iets verkeerd heb gedaan.

de vinaigrette Vinaigrette is een van de oudste en traditionele gerechten uit de Russische keuken. Er was eens een kleurrijke salade als een delicatesse, en alleen koninklijke personen konden het proeven. Gelukkig kan iedereen het zich tegenwoordig veroorloven om van een vinaigrette te genieten, want de ingrediënten voor de bereiding ervan zijn altijd beschikbaar in de voorraadkast, vooral onder de zuinige zomerbewoners die op de site groenten verbouwen. Hoewel het gerecht eenvoudig is, is de salade heerlijk en mooi, je moet weten hoe je de vinaigrette bereidt. We brengen enkele nuttige tips onder uw aandacht die zeker nuttig zullen zijn voor jonge huisvrouwen, evenals een klassiek recept voor vinaigrette met stapsgewijze bereiding.

Wat maak je een klassieke vinaigrette??producten voor vinaigrette

Laten we eerst eens kijken naar de lijst met producten die nodig zijn voor een vinaigrette, dat wil zeggen groenten. Dus voor de salade heb je nodig:

 • aardappelen;
 • wortel;
 • biet;
 • ingelegde komkommers (3 stuks van gemiddelde grootte);
 • erwten uit blik (5 el. l.).

We nemen ongeveer dezelfde hoeveelheid wortelgroenten (bieten, wortelen en aardappelen), maar dit kan naar smaak en afhankelijk van de grootte van de portie worden aangepast. In het laatste geval, bij het toevoegen van wortelgroenten, vergeet dan niet om de hoeveelheid andere ingrediënten te verhogen..

Om de vinaigrette fris te maken en te versieren, kunt u ook wat groen (peterselie, dille) of uien toevoegen.

Groenten bereidengroenten koken

Onze wortelgroenten moeten worden gekookt en gesneden, maar volgen tegelijkertijd enkele trucjes. Allereerst wassen we groenten goed met een borstel, omdat ze in een schil gaar worden..

Het is noodzakelijk om het apart te koken, zodat de vruchten niet te gaar worden, maar ook niet halfbakken uitkomen, of ze er op tijd uithalen. Elke groente heeft zijn eigen kooktijd, namelijk:

 • aardappelen worden het snelst gekookt – in ongeveer een half uur;
 • wortelen hebben minimaal een uur nodig;
 • maar de bieten zijn niet eerder klaar dan over 1,5 uur.

Je kunt bepalen of de groenten klaar zijn door er met een vork in te prikken: als het er gemakkelijk in en uit gaat, is het tijd om het uit te zetten.

Gekookte wortelen, bieten en aardappelen moeten afgekoeld zijn en pas daarna gaan snijden, zeker als de salade een paar dagen op voorraad is – zo blijft hij langer houdbaar. Snijd in blokjes, maar niet klein – elke groente moet zichtbaar zijn, anders krijg je een lelijke pap.gehakte groenten

Giet de gehakte bieten in een aparte kom en giet er een kleine hoeveelheid olie in – dit behoudt zijn kleur en voorkomt vlekken op de resterende ingrediënten van de saladebiet

Ook snijden we ingelegde komkommers in blokjes. Als er alleen gezouten exemplaren van “groot kaliber” in huis zijn, zullen ze dat ook doen, maar het is beter om de huid af te snijden. Het blijft alleen om alle gehakte groenten te mengen en de erwten toe te voegen, terwijl de bieten als laatste worden geplaatst.

Hoe de vinaigrette op smaak te brengen?vinaigrette dressing

Weet je nog waar onze moeders de salade mee maakten? Inderdaad, gewone zonnebloemolie. Voor bovenstaande hoeveelheid groenten is een paar eetlepels plantaardige olie voldoende. Zout het ook naar smaak..

Om de salade een pittige smaak te geven, kun je ook een speciale dressing maken door in een aparte kom te mengen:

 • 2 eetlepels. ik. oliën;
 • een beetje water;
 • ¼ h.l. droge mosterd;
 • zout en suiker naar smaak.

We vullen de gesneden groenten met olie of dressing, mengen en laten een paar uur staan ​​zodat ze verzadigd zijn met elkaars smaak. Vinaigrette, het is net borsjt – lekkerder als het staat, maar dan kan het feest beginnen!

Vinaigrette met zuurkool koken – video