Taxusbes - beschrijving en foto, voorwaarden voor het kweken van een groenblijvende vaste plant

Wat is de volwassen taxusbes, beschrijving en foto? Ik heb zaailingen besteld, nu denk ik waar het beter is om ze te planten. Hoe hoog zal een taxusboom worden en is het waar dat de vruchten ervan gegeten kunnen worden??

taxusbes beschrijving en foto Groene naalden, bruine bast en scharlakenrode bessen van deze plant zien er niet alleen prachtig uit. Het is ook vrij pretentieloos, leent zich goed voor snoeien en zal het oog meer dan één generatie verrukken, omdat het lang leeft. Een van de meest populaire gewassen is taxusbes, waarvan we de beschrijving en foto vandaag zullen bekijken. De dichte kroon, die gemakkelijk kan worden aangepast door te knippen, is ideaal voor heggen. Als je de groei van de boom niet belemmert, zal deze bijna 30 m hoog worden. Toegegeven, dit zal niet snel gebeuren.

Taxusbes – beschrijving en foto

taxusboom Het dankt zijn naam aan ongebruikelijke vruchten, vergelijkbaar met kleine rode kersen, die dicht bezaaid zijn met takken. Taxus behoort tot de taxusfamilie en is een groenblijvende vaste plant. Hij behoort tot de groep honderdjarigen en de jaren van zijn leven worden niet eens in tientallen en honderden berekend, maar in duizenden jaren..taxusbes

Bessen taxus is een zeer langzaam groeiend gewas. Gedurende 20 jaar wordt de boom maximaal 2 m hoog. Maar het ziet er erg mooi uit. Talloze scheuten zijn bedekt met gladde rode bast en veel lange, tot 3,5 mm glanzende naalden. Van bovenaf zijn ze donkergroen geverfd en de onderkant van de naalden is bleker. Kleine bultjes zijn vastgebonden in de oksels van de bladeren-naalden. Binnenin de zaden, en bovenaan zijn ze bedekt met een ringvormig vlezig membraan van rode kleur en met een zoete smaak.taxusstruik

Alle delen van de taxusboom zijn giftig, behalve de rode schaal. Bovendien, hoe ouder de boom, hoe meer giftige gifstoffen er in de naalden zitten..

In het wild kun je tegenwoordig nog maar zelden taxus vinden. En de mensen die bomen kappen omwille van waardevol hout, hebben daar schuld aan. Het wordt gebruikt voor de bouw en het maken van meubels. Taxushout is erg mooi, bijna als ebbenhout van kleur. Bovendien heeft het een sterk bacteriedodend effect..

Kenmerken van het kweken van taxus

groeiende taxusEen groenblijvende vaste plant is pretentieloos en leent zich goed voor snoeien. Daarom planten ze het graag in parken en privépercelen. Taxus is niet kieskeurig over belichting, kan in halfschaduw groeien, maar geeft de voorkeur aan lichte, vochtige en lichtzure grond.

Het verzorgen van de boom is eenvoudig en betreft vooral jonge planten:

  1. In hete zomers moeten ze regelmatig worden bewaterd, vooral jonge bomen. Volwassen grote taxussen hebben een ontwikkeld en diep wortelstelsel. Ze zijn in staat om zichzelf te voorzien van vocht en voeding uit ondergrondse lagen..
  2. In het voorjaar kan het geen kwaad om minerale complexe meststoffen voor coniferen toe te passen.
  3. Voor de winter moeten jonge taxusbomen worden bedekt met spandbond en hun cirkel met bijna stam moet worden gemulleerd met zaagsel..

De bes taxus wordt thuis voornamelijk door stekken vermeerderd. Tegelijkertijd, om een ​​slanke boom te krijgen, moet je alleen scheuten nemen die verticaal groeien. Stekken gesneden uit horizontale twijgen zullen uitgestrekte, lage struiken produceren.

Taxusbes en zijn variëteiten

Adblock
detector