Vertel ons wat tapioca is, de voordelen en nadelen van dit product en hoeveel calorieën het bevat. Deze naam komt vaak voor in recepten uit de oosterse keuken, maar ik kan me niet eens voorstellen hoe het eruit ziet. Ik realiseerde me alleen dat het van plantaardige oorsprong is. Is het een soort speciaal graan of een specerij, waar is het van gemaakt? Kan iedereen het eten en wat levert het op??

tapioca voordelen en nadelen Je kunt er deeg voor pannenkoeken van maken, gelei koken en zelfs een tweede gang bereiden. Tegelijkertijd zijn al deze maaltijden gezond en natuurlijk, en zelfs glutenvrij. En dat allemaal dankzij zo’n mysterieus product als tapioca, waarvan de voordelen en nadelen voor ons nog steeds niet volledig worden begrepen. Maar Aziatische en Indiase keukens gebruiken tapioca om veel lokale delicatessen te bereiden. Ze zijn niet alleen lekker, maar hebben ook een gunstig effect op het werk van bijna alle interne organen..

Tapioca – de voordelen en nadelen van een natuurlijk product

wat is tapioca? Een voor velen van ons onbekend woord betekent een plantaardig product. Het wordt gewonnen uit de wortels van cassave, een boom die groeit in Latijns-Amerika en Azië. Ze worden grondig gewassen, gereinigd, geplet en gedroogd, en zonder warmtebehandeling en toevoegingen. Het product is dus volledig natuurlijk en milieuvriendelijk..

Het uiterlijk van tapioca kan verschillen, afhankelijk van wat er verder van de gedroogde wortels wordt gemaakt:

  • het poeder zelf in de vorm van meel met zijn verdere passende gebruik in plaats van gewoon meel;
  • zetmeel (het vervangt zetmeel en maïs);
  • “Parels” – ballen gebruikt als granen.

Waarom tapioca nuttig is voor het lichaam

gunstige eigenschappen van tapiocaDe gunstige eigenschappen van het product zijn te danken aan de rijke chemische samenstelling. Tapioca bevat veel vitamines, met name groep B en K, vezels, terwijl er weinig vet is en geen gluten, wat vooral waardevol is. De aanwezigheid van mineralen zal ook bevallen, waaronder kalium, magnesium, koper, fosfor, calcium, zink de leiders zijn..

Regelmatig gebruik van tapioca zal uw welzijn en het functioneren van het lichaam verbeteren, bijvoorbeeld:

  • zal de efficiëntie verhogen, de kracht herstellen;
  • zal het werk van het hart en het maagdarmkanaal verbeteren;
  • versterkt botten, nagels en haar;
  • zal de druk verminderen;
  • zwelling en ongemak in de maag verlichten;
  • de ziekte van Alzheimer voorkomen.

Tapiocazetmeel is het gezondste type zetmeel, rijk aan koolhydraten.

Zijn er contra-indicaties voor het gebruik van tapioca?

tapioca voordelen en nadelen contra-indicatiesDe enige schade die tapioca kan aanrichten, zijn allergische reacties. Bovendien kan in aanwezigheid van individuele intolerantie voor de componenten van het product een kleine hoeveelheid zetmeel of granen voldoende zijn. En als je cassave misbruikt, leidt dat ook tot allergieën..

Het is ook de moeite waard eraan te denken dat de wortels van de cassaveboom gifstoffen bevatten. Als ze niet op de juiste manier worden verwerkt, kan het gif in het graan achterblijven, wat tot vergiftiging zal leiden..

Wat is tapioca en hoe gebruik je het?