Wat is Tabernemontana, is het erg moeilijk om er thuis voor te zorgen? Ik heb op de uitverkoop een jonge struik gekregen, hij bloeit nog steeds. Misschien kun je iets voeren om de bloei te verlengen? Nu al een hele mooie plant, ik zou hem graag nog langer willen bewonderen.

tabernemontana thuiszorg De bladeren zijn als een gardenia, hij bloeit als een oleander en hij ruikt naar een heel jasmijnbos … Maak kennis met deze tabernemontana, die zelfs beginnende kwekers thuis kunnen verzorgen. Het enige wat ze nodig heeft is licht, warmte en vocht. En in ruil daarvoor zal de struik je verrassen met het hele jaar door bloeien. Oorspronkelijk uit het verre, hete Afrika, waar de cultuur vrij in het open veld groeit, gedijt Tabernemontana binnenshuis. Waarom niet, want daar heeft ze alle voorwaarden voor ontwikkeling en bloei.

Plantkenmerken

tabernemontana De plant behoort trouwens tot de kutrovy-familie, waar de bovengenoemde oleander vandaan komt. Tabernemontana is een prachtige groenblijvende struik die ook bloeit. Als kamerplant wordt ze gemiddeld 0,5 m hoog en heeft ze talrijke stengels. Met de leeftijd worden ze verhout en bedekt met lichte bast, waardoor de plant nog meer op een tuinstruik lijkt..

De struik heeft prachtige bladeren met een felgroene kleur en een langwerpige vorm. Ze hebben een dichte textuur en een spitse, naar beneden gebogen punt. Om aan te raken, zijn de bladeren kunstmatig en zijn ze ook bedekt met een glanzende glans. De meeste soorten hebben één kleur, maar er zijn bonte soorten..

tabernemontana bloemNiet echt en als uit een sprookje lijken talloze bloemen waarmee de struik het hele jaar door bezaaid is. De bloei begint in de lente en duurt in comfortabele omstandigheden tot het volgende seizoen. De bloemen zijn meestal wit of romig, klein, ongeveer 6 cm in diameter, met een aanhoudend zoet aroma. Nadat ze zijn vervaagd, worden de vruchten gevormd in de vorm van peulen..

De plant wordt ook wel ervatamia genoemd. In India wordt het de “boom van liefde”, “gardeniavlinder” of de Oost-Indische oleander genoemd.

Tabernemontana – thuiszorg

voorwaarden voor het houden van tabernemontanaOver het algemeen is de struik niet kieskeurig over verlichting, maar laten we niet vergeten dat hij lang bloeit. En hiervoor heeft hij meer licht nodig – minimaal 8 uur per dag. Bovendien moet de verlichting diffuus zijn, anders blijven er lelijke bruine brandwonden op de leerachtige bladeren. In de winter moet de plant worden aangevuld zodat deze blijft bloeien..

Het is raadzaam om meteen de plaats voor de liefdesboom te bepalen. Het houdt niet van herschikking als het bloeit en kan de knoppen afwerpen..

Het temperatuurregime moet binnen 25 ° C warmte zijn. Hogere waarden zijn al ongemakkelijk voor de plant omdat ze de lucht uitdrogen. In dit geval moet u het extra bevochtigen. Maar in de winter kan tabernemontana lichte koelte verdragen, maar niet lager dan 15 ° hitte..

De zorg voor een decoratieve vaste plant bestaat uit de volgende procedures:

  1. Regelmatig water geven. Laat de grond niet uitdrogen. Maar je moet zeker wachten tot de grond uitdroogt voor de volgende watergift. Het is beter om water in de bak te gieten, zoals bij een orchidee. De bloem zelf zal zoveel nodig hebben als hij nodig heeft. In het geval van overloop beginnen de wortels te rotten, stopt de groei en vallen de knoppen.
  2. Twee keer per maand regelmatig bemesten met meststoffen voor bloeiende planten, behalve in de winter.
  3. Verplanten van jonge struiken 1-2 keer per jaar met behulp van de overslagmethode. De cultuur heeft een kwetsbaar wortelstelsel, hoewel het zich in een snel tempo ontwikkelt.

Tabernemontana heeft geen vormende snoei nodig – hij vertakt zichzelf goed. Maar indien nodig kunt u de bovenkant knijpen, een langwerpige of kromme tak inkorten. En nog een belangrijk punt: de struik bloeit alleen het hele jaar door als het huis warm is en er veel licht is. In de koelte en met weinig daglicht gaat hij gedwongen uitrusten.

Hoe zorg je voor een kamer tabernemontana