Systemisch herbicide Agritox doodt tweezaadlobbige onkruiden in granen en meer

Is het mogelijk om het Agritox-herbicide te gebruiken voor het spuiten op aardappelzaailingen, het zal er niet op werken? Ik worstel al vele jaren met ambrozijn, het fysiek elimineren van resultaten geeft geen resultaat. In de buurt is een leeg gebied, waarschijnlijk brengt de wind zaden aan en komt het weer op. Een vriend gaf Agritox, hij verwerkt zijn tarwe. Is dit preparaat geschikt voor aardappelen??

herbicide agritox In de strijd tegen onkruid is het belangrijk dat de medicijnen niet alleen effectief zijn tegen onkruid, maar ook veilig zijn voor de behandelde gewassen. Het herbicide Agritox voldoet volledig aan deze eisen. Bovendien heeft het een breed werkingsspectrum en is het geschikt voor een breed scala aan planten. Slechts een paar weken is genoeg voor het herbicide om alle tweezaadlobbige onkruiden volledig te vernietigen. Tegelijkertijd is het door zijn selectieve werking voor de gewassen zelf niet fytotoxisch. Daarnaast is het mogelijk om de behandeling van onkruid te combineren met het inbrengen van meststoffen of de behandeling van gewassen tegen ziekten of plagen..

Herbicide Agritox – samenstelling en werking van het medicijn

samenstelling van herbicide agritox Het werkzame bestanddeel van het herbicide is een combinatie van MCPA-zouten: dimethylamine, kalium en natrium. Agritox is een selectief systemisch herbicide. Het heeft een zachter effect op gewassen die gevoelig zijn voor dergelijke behandelingen. Geproduceerd in de vorm van een vloeibaar concentraat, verpakt in plastic jerrycans.

Na besproeiing met een werkoplossing wordt het medicijn via de bladeren door het onkruid opgenomen. Het verspreidt zich snel door de plant en dringt door in alle bovengrondse delen, evenals in het wortelstelsel. Als gevolg hiervan wordt de fotosynthese geblokkeerd, stopt de ontwikkeling en treedt de dood in. De eerste symptomen in de vorm van vergeling en verwelking van het gebladerte zijn na een paar dagen merkbaar. Na twee tot drie weken is het onkruid volledig uitgeroeid..

De maximale efficiëntie treedt op bij het behandelen van onkruid in een vroeg ontwikkelingsstadium en bij warm weer – minimaal 10 ° C warmte. Terugkeervorst, droogte en hitte verminderen het effect van het herbicide, omdat de ontwikkeling van het onkruid zelf onder dergelijke omstandigheden vertraagt. Dit betekent dat de opname en penetratie van het herbicide in het onkruid extreem “traag” zal zijn.

Welke gewassen kunnen worden behandeld met herbicide?

voor welke gewassen is agritox geschikt?Agritox wordt gebruikt om tweezaadlobbige onkruiden in gewassen of tussen rijen voor dergelijke gewassen te bestrijden:

  • granen (tarwe, gerst, haver, rogge);
  • peulvruchten (erwten);
  • aardappel;
  • gierst;
  • gewassen van klaver, weidezwenkgras en timotheegras, staartloze staart en hoog raaigras.

Ook helpt het herbicide om ongewenste vegetatie in weilanden en hooivelden te vernietigen. Houd er rekening mee dat in dit geval maaien en grazen niet eerder dan 45 dagen na de verwerking van de velden mogelijk is..

Gebruikssnelheid en verwerkingstijd

gebruikspercentages van agritoxHet herbicide wordt opgelost in water, het is mogelijk in tankmengsels en gewassen worden in het voorjaar besproeid, in de fase van actieve groei van onkruid. Verbruikspercentages zijn afhankelijk van de cultuur:

  • granen – tot 1,5 l / ha (van uitloper tot de uitgang van gewassen in de buis);
  • aardappelen – tot 1,2 l / ha (vóór aardappelscheuten of op een hoogte van maximaal 15 cm);
  • erwten – tot 0,8 l / ha (tot vijf echte bladeren en een hoogte tot 15 cm, vóór de bloei);
  • klaver – 1,2 l / ha (in de fase van het eerste driebladige blad);
  • hooivelden – tot 1,5 l / ha (voor vegetatief onkruid).

Het herbicide kan na een compatibiliteitstest gelijktijdig met fungiciden, insecticiden en meststoffen worden gebruikt. De uitzondering zijn alkalische verbindingen..

Het resultaat van Agritox-behandeling van erwtengewassen

Adblock
detector