Sulfadimezin voor slachtkuikens - wanneer en hoe een antimicrobieel medicijn te gebruiken?

Help me alsjeblieft om erachter te komen hoe ik Sulfadimezin op de juiste manier voor vleeskuikens kan gebruiken. De vogel heeft mycoplasmose, de dierenarts heeft dit medicijn telefonisch voorgeschreven, maar ik ben vergeten te verduidelijken hoe ik het moet geven. De man kreeg bij de apotheek te horen dat ze injecties kregen, maar hij bracht het poeder in een zak. Hoe prikken ze vleeskuikens, moet je ermee fokken? Misschien heeft hij het nog steeds verkeerd begrepen en moet je het medicijn gewoon aan het water of voer toevoegen?

sulfadimezin voor vleeskuikens Hoewel slachtkuikens als meer pretentieloze vogels worden beschouwd, zijn ze ook niet “immuun” voor verschillende ziekten, bovendien worden ze nog vaker ziek als er geen geschikte omstandigheden zijn. Salmonellose en andere microben kunnen niet alleen de gezondheid, maar ook het leven van vogels in gevaar brengen. Daarom zou iedereen in de EHBO-kit voor dierenartsen, naast vitamines en antibiotica, zo’n medicijn als Sulfadimezin voor slachtkuikens moeten hebben. Over het algemeen heeft het een breder scala aan toepassingen, omdat dit antimicrobiële middel omgaat met een aantal verschillende pathogenen, microben. Het medicijn wordt gebruikt om niet alleen pluimvee, maar ook dieren te behandelen. Slechts één kuur is voldoende om ziektekiemen volledig te vernietigen.

Samenstelling en eigenschappen van het medicijn

samenstelling en werking van sulfadimezin Sulfadimezine is verkrijgbaar als een geelachtig poeder of tablet en is een antimicrobieel middel. Elke gram van het medicijn bevat maximaal 960 mg natriumsulfadimezine. De werkzame stof wordt snel uit het maagdarmkanaal opgenomen en creëert in korte tijd een voor microben gevaarlijke concentratie in het bloed van vogels en dieren. De maximale dosis van het medicijn hoopt zich binnen 6 uur na gebruik op. Bovendien wordt natriumsulfadimezine langzaam uitgescheiden (in de urine), waardoor het therapeutische effect tot 8 uur aanhoudt..

Indicaties voor behandeling met sulfadimezin

sulfadimezin-tablettenHet medicijn onthult antimicrobiële werking en wordt gebruikt voor de behandeling van pluimvee, varkens, geiten, schapen, runderen en paarden. Het wordt voorgeschreven voor de behandeling van:

 • aandoeningen van de luchtwegen;
 • urineweginfecties;
 • respiratoire mycoplasmose;
 • gastro-enteritis;
 • endometritis;
 • salmonellose;
 • colibacillose;
 • eimeriose;
 • pasteurellose;
 • sepsis;
 • infectieuze mastitis.

In het geval van algemene acidose, aandoeningen van de nieren, de lever en het hematopoëtische systeem, is het medicijn gecontra-indiceerd..

Sulfadimezin voor slachtkuikens – gebruiksaanwijzing

behandeling van vleeskuikens met sulfadimezinVoor pluimvee wordt het medicijn oraal toegediend, samen met voer, in een hoeveelheid van 0,3-0,5 g poeder voor elke kilogram gewicht. Het verloop van de behandeling is 4 tot 5 dagen, afhankelijk van de complexiteit van de ziekte. Sulfadimezine wordt 3 keer per dag gegeven, terwijl op de eerste dag van toediening een dubbele dosis wordt geroerd.

Het slachten van slachtkuikens voor vlees kan niet eerder dan 10 dagen na de laatste “dosis” van het medicijn worden uitgevoerd. Als het ras tot vlees en eieren behoort, is het tijdens de behandeling ook verboden om eieren te eten..

Vleeskuikenziekten

Adblock
detector