Stromant's bladeren drogen - wat gebeurt er en hoe help je een bloem?

Help en vertel me wat ik moet doen als de bladeren van de stromant drogen. Vorig jaar nam ik deze lankmoedige bloem van het werk, waar de struik veilig stierf. Ze transplanteerde, koesterde en koesterde, en nu kwam hij weer tot leven. Maar we vertrokken met ons gezin voor twee weken naar zee en toen ik terugkwam zag ik dat de onderste bladeren er al afgevallen waren. De grootmoeder heeft de bloemen water gegeven, iedereen leeft nog, behalve de stroman. Wat zou de reden kunnen zijn en hoe haar te redden??

de bladeren van de stroman zijn aan het drogen Het is moeilijk om een ​​waardige rivaal te vinden onder kamerplanten voor de mooie stroman. De originele bladeren zullen u verrassen met een nobele glans en bonte kleur. Het komt echter soms voor dat de bladeren van de stromant drogen en de struik zijn decoratieve effect verliest. Droge plekken op het prachtige blad vallen meteen op, bovendien leidt dit meestal tot het volledig afsterven van de platen. Het is niet voldoende om tijdig te merken dat er iets mis is met de bloem. Het is ook nodig om vast te stellen waarom dit gebeurt en om de juiste weg van redding te kiezen..

Als de stromante al enkele jaren oud is en alleen de onderste bladeren beginnen uit te drogen, is dit normaal. Oude bladeren sterven na verloop van tijd af. Maar als het uitdrogen de hele bladverliezende dop raakt, moet men zoeken naar de reden.

Stromant’s bladeren drogen – mogelijke oorzaken van het probleem

oorzaken van uitdroging van bladeren Over het algemeen is deze cultuur niet bijzonder wispelturig, bovendien wordt hij zelden ziek en heeft hij een goede weerstand tegen schimmels en infecties. Door het te voorzien van warmte, vocht en diffuus licht, kun je een weelderige, mooie struik laten groeien. Maar eventuele fouten in de zorg of een wijziging in de detentievoorwaarden hebben onmiddellijk invloed op de staat van de plaat. Net als andere planten dient het als een soort indicator die laat zien of de bloem gezond is of iets mist..

Meestal begint de stromant uit te drogen als gevolg van:

  • gebrek of teveel aan verlichting;
  • lage kamertemperatuur;
  • gebrek aan vocht, zowel in de grond als in de lucht;
  • Overvoeding met meststoffen;
  • geen transplantatie.

Hoe verlichting en temperatuur de staat van de bladeren beïnvloeden

de struik is bevrorenGezien de bonte kleur heeft de stromante goede verlichting nodig, anders verliest de kleur zijn verzadiging. De bladeren worden eerst bleek, rekken dan uit en drogen uit. Tegelijkertijd is direct zonlicht gecontra-indiceerd voor de struik. Ze verbranden lelijke plekken op de plaat, terwijl de plaat niet meer herstelt..

De ideale plek voor een stromant is het west- of oostraam. Op het zuiden zal het te veel licht hebben en zal het in de schaduw moeten worden geplaatst. Op de noordelijke vensterbank is het donker voor haar en zonder aanvullende verlichting zal de struik het niet overleven.

Stromanta houdt van warmte en tolereert geen plotselinge schommelingen in temperatuurwaarden. Ze zal hier zeker op reageren met droge plekken op het blad. En wanneer de temperatuur onder de 18 – 15 ° zakt, sterft de hitte helemaal.

Vochtigheidseisen

droge bladtipsHet is niet verwonderlijk dat de meest weelderige struiken in het florarium groeien, want de stromanta is dol op vocht. De grond in de pot mag niet uitdrogen, daarom moet deze, vooral in de zomer, regelmatig worden bewaterd. In de winter, als de kamer koel is, zal de watergift iets minder frequent zijn. Het is de moeite waard om voor de hoge luchtvochtigheid te zorgen en vaak de bloem te besproeien. Tijdens het stookseizoen kun je de pot zelfs op een pallet met nat mos of kiezelstenen zetten. In droge lucht zullen de toppen van de bladeren het eerst reageren – ze zullen uitdrogen.

Topdressing en verplanten

stromant zonder transplantatieDe stroman groeit snel genoeg en heeft elk jaar een transplantatie nodig. Het is voldoende om volwassen exemplaren minstens om de 3 jaar opnieuw te planten. Als dit niet gebeurt, wordt de grond samengedrukt en stroomt het water niet goed naar de wortels. Als gevolg hiervan zal de struik beginnen uit te drogen..

Maar als het gebladerte eerst van kleur veranderde en een bruinachtige tint kreeg, is er een overmaat aan meststoffen. Het is gemakkelijk om de bladeren te “verbranden” bij overschrijding van de dosering of bij te vaak voeren.

Hoe goed voor stromant te zorgen – video

Adblock
detector