Stenen kiezen om een ​​alpine glijbaan te maken

Ik heb er lang van gedroomd om een ​​alpine glijbaan te maken in mijn zomerhuisje, maar ik kan gewoon niet beslissen over de basis. Vertel me welke stenen het beste zijn om te gebruiken voor een alpine glijbaan?

alpine glijbaan Bij het maken van een alpine glijbaan is de belangrijkste taak om deze er natuurlijk uit te laten zien, maar tegelijkertijd als een echte decoratie van de site te dienen. En bovenal hangt het af van de competente selectie van stenen – het is belangrijk om de middenweg te kiezen om het niet te overdrijven en de smaak van landschapsontwerp niet te veranderen in een gewone vuilnisbelt begroeid met planten.

Bij het kiezen van stenen voor een alpine glijbaan, moet niet alleen rekening worden gehouden met hun uiterlijk, maar ook met het vermogen om vocht op te nemen, evenals de mate van sterkte.

Meestal worden de volgende rassen gebruikt om alpine dia’s te maken:

  • graniet;
  • zandsteen;
  • kalksteen.

Daarnaast spelen ook kleine stenen zoals geëxpandeerde klei, kiezels of steenslag een belangrijke rol. Ze vullen overtollige holtes tussen grote rotsblokken of strooipaden, en met geëxpandeerde klei mulchen ze de grond onder de planten die op een alpenheuvel zijn geplant.

De meest duurzame steen voor de glijbaan is granietgranieten glijbaan

Het belangrijkste voordeel van graniet is de duurzaamheid. Dichte en zware stenen bieden betrouwbare ondersteuning bij het verzorgen van planten. Bovendien wordt het niet beïnvloed door wind en neerslag, neemt het praktisch geen vocht op en behoudt het zijn vorm perfect..

Van de tekortkomingen is het mogelijk om de moeilijkheid op te merken bij het verwerken van graniet en de installatie ervan in het geval van het gebruik van grote rotsblokken, omdat het veel gewicht heeft en het voor één persoon niet mogelijk zal zijn om een ​​glijbaan van dergelijk graniet te bouwen.

Graniet kan de zuurgraad van de grond veranderen. Coniferen en heide groeien het beste op een granieten alpenheuvel.

Een universele steen voor alle planten – zandsteenzandstenen glijbaan

In tegenstelling tot graniet reageert zandsteen neutraal, waardoor alle planten er prachtig naast groeien. Bovendien past het goed bij andere stenen in een groepssamenstelling. Ondanks zijn “gaten” behoudt zandsteen zijn vorm goed.

Het onbetwiste voordeel van zandsteen is de mogelijkheid om kleine plantjes direct in de gaten in de steen te planten. Ze kunnen zowel van nature voorkomen als speciaal gemaakt zijn.

Een van de zachtste en meest ademende stenen is kalksteenkalksteen glijbaan

Werken met kalksteen is een plezier, omdat de steen een zachte structuur heeft, waardoor je hem elke gewenste vorm kunt geven. Of je kunt de stenen in hun oorspronkelijke vorm leggen, en de tijd zal zijn werk doen: wind en regen zullen scherpe hoeken gladstrijken en extra gaten in de steen vormen. Omdat kalksteen goed is voor lucht en vocht, verschijnt er vaak mos op, waardoor de alpenglijbaan maximale natuurlijkheid krijgt..

Van de tekortkomingen is het vermeldenswaard dat het niet wordt aanbevolen om planten te kweken op een kalkstenen heuvel die hoge eisen stelt aan de zuurgraad van de bodem..

Voorbeelden van alpine glijbanen gemaakt van verschillende stenen – video

Adblock
detector