Stapsgewijze aanbevelingen voor het maken van een grindbloembed in het land met uw eigen handen

Ik zag op tv een programma waarin ze hele mooie grindbedden lieten zien. Ik heb een ongebruikt perceel in mijn datsja, ik wil proberen daar hetzelfde bloembed te maken. Geef stapsgewijze aanbevelingen over hoe u met uw eigen handen een grindbloembed in het land kunt maken.

De datsja is een favoriete vakantieplek voor de gelukkige eigenaren van een privéwoning. En als er ook nog een stuk land is, dan kun je tussendoor werken. Niets inspireert mensen immers om ‘een mens te veredelen’ als frisse lucht. Naast gecultiveerde planten in de tuin, heeft elk zomerhuisje noodzakelijkerwijs een bloementuin en hangt de vorm van de bloembedden alleen af ​​​​van de verbeeldingskracht van de zomerbewoner. Het kan een eenvoudige, niet-omheinde voortuin langs het hek zijn, of een uitgebreid bloembed. Onlangs is een nieuwe trend steeds populairder geworden – een grindbed, dat praktisch niet hoeft te worden gewied, omdat onkruid wordt verwijderd, zelfs in het stadium van het leggen van het bloembed.

Voordelen van een grindbed

grindbed met bomen

Een grindbed is een soort mengsel van steen en planten, in een bepaalde volgorde gelegd en geplant. Dit is een kleine stenen tuin die vol vertrouwen eenvoudige bloembedden verdringt vanwege de voordelen:

  • vereist een minimum aan onderhoud vanwege de bijna volledige afwezigheid van onkruid, omdat in plaats van grond – grindopvulling;
  • de mogelijkheid om op verschillende plaatsen op de site bloembedden te maken (in de schaduw, in de zon, op een helling, in afgelegen hoeken);
  • geven aan elke vorm en grootte;
  • eenvoudige technologie voor het breken van een bloembed;
  • niet nodig om geplante planten vaak water te geven en te bemesten.

Lees over bandenbedden!

Stapsgewijze aanbevelingen voor het plaatsen van een grindbed

grindbed

Met je eigen handen een grindbed maken in het land is niet zo moeilijk, door de volgende stapsgewijze aanbevelingen te volgen.

Grondbewerking

grondbewerking

Selecteer het gebied waar het bloembed zal worden aangelegd en markeer de grenzen – rijd de pinnen in en trek aan het touw. Een bloembed met een onregelmatige vorm ziet er organischer uit. Verwijder verder in het daarvoor bestemde gebied de bovenste grondlaag tot een diepte van 20 cm. Selecteer alle wortels op de voor het bloembed bestemde plaats. Om het onkruid dat nog niet is ontsproten niet te missen, bevochtigt u het gebied en laat u het een week staan ​​​​zodat ze uitkomen, en verwijdert u het ook.

Graaf vervolgens de site op. Om bij het graven een drainagelaag te creëren, voegt u grof zand of geëxpandeerde klei toe. Vervolgens de grond een beetje verdichten met een tuinwals en de afgegraven plek afdekken met de eerste laag geotextiel. Het zal dienen als een obstakel voor overblijvend onkruid dat in de diepten van de aarde achterblijft, en zal ook voorkomen dat het grind verzakt.

samenvoegen van geotextieldoeken

Geotextiel dat in delen is gesneden, moet zo worden gelegd dat een doorlopend canvas wordt verkregen. De stukken worden aan elkaar vastgemaakt met speciale rottende klemmen.

Nadat het bloembed volledig is bedekt met een mulchdoek, wordt elke 3 m². het is noodzakelijk om gaten te doorboren om overtollig water af te voeren.

Een site voorbereiden voor het planten van planten

planten

Nadat ze de plaatsen voor het planten van planten hebben bepaald, worden ze ook uitgesneden in agrofibre, geleid door de grootte van de zachte plantcontainers. Graaf een gat in het uitgesneden gat, plaats daar een bak, vul deze met aarde en plant de voorbereide plant. Dergelijke containers zijn erg handig bij het leggen van grindbedden, omdat ze het wortelsysteem van bloemen of struiken beschermen tegen beschadiging en de plantplaats scheiden van de laag grind.

Als de wens om nieuwe bloemen te planten verschijnt nadat het bloembed is bedekt met grind, is het nodig om ze te planten:

  1. Selecteer grind op de plantplaats.
  2. Maak een incisie in het geotextiel en stop de randen naar beneden.
  3. Graaf een gat voor een zaailing.
  4. Plant een plant, besprenkel met een laagje aarde, geef water.
  5. Vervang verwijderd grind.

Het bloembed vullen met grind

grind opvulling

Vul de ruimte die na het planten overblijft op met de eerste laag grind. Leg de tweede laag geotextiel erop en dek af met een tweede decoratieve laag grind.

Video over het maken van een bloembed van gekleurd grind

Adblock
detector