Spectaculaire Violet Blossom Snow Dahlia

Was op bezoek bij een vriend en ze bloeide net een zeer ongewone violette sneeuwdahlia met weelderige witte bloeiwijzen. Vertel ons meer over deze variëteit, zijn er kenmerken van de teelt??

violette sneeuwdahlia Violet Snow Dahlia behoort tot hybride semi-miniatuurvariëteiten. Onder andere variëteiten van deze bloem valt het op door zijn overvloedige en lange bloei, die bovendien zeer effectief is vanwege de grote, gevulde bloeiwijzen die de struik bijna volledig bedekken. Liefhebbers van violet waarderen de hybride niet alleen vanwege zijn zeer decoratieve uiterlijk, maar ook vanwege het feit dat hij zich snel ontwikkelt en gemakkelijk en niet veeleisend is om voor te zorgen..

Hoe ziet een plant eruit??eerste bloei

Violet Snow Dahlia wordt niet erg groot: lichte, licht gewatteerde bladeren met kleine tanden langs de rand van de bladplaat vormen onafhankelijk een dichte rozet (gemiddeld 10 cm). Na 8 maanden vanaf het moment van planten, wanneer de struik minstens 2 rijen bladeren heeft, beginnen zich er korte steeltjes op te vormen. Op elk van hen zijn 3 tot 5 knoppen gebonden, groen geverfd. Terwijl ze zich ontvouwen, veranderen ze in vrij grote dubbele bloemen met een diameter tot 4 cm, terwijl de groene kleur geleidelijk wordt vervangen door wit, waardoor er alleen een brede rand overblijft.

violette bloei

Het is opmerkelijk dat bij sommige exemplaren duidelijk zichtbare blauwe schaduwen op de bloemen kunnen verschijnen. Ervaren bloementelers beweren dat zo’n plant al een sport is en geen variëteit.

Het viooltje dankt zijn naam aan de eigenaardige vorm van de bloeiwijzen – afzonderlijk geplaatste langwerpige bloembladen verzamelen zich in de vorm van een kom en lijken op een dahliabloem. Ze blijven heel lang aan de struik, minimaal 2 maanden, en nieuwe knoppen bloeien zelfs voordat de eerste bloemen verwelken, zodat de struik in deze periode altijd bedekt is met een prachtige witte hoed. Deze weelderige en golvende bloei onderscheidt de Snow Dahlia van andere hybriden..

Groeiende functiesjong viooltje

Het verzorgen van een hybride verschilt over het algemeen niet van het kweken van andere soorten viooltjes. Sneeuwdahlia groeit erg snel en de eerste bloei vindt plaats nog voordat de struik een jaar bereikt. Voor de reproductie van viooltjes worden stekken gebruikt – ze zijn ook erg vasthoudend en schieten goed wortel..

Het violet behoudt zijn karakteristieke groene rand op de bloembladen, zelfs als het in een zeer warme kamer wordt bewaard.

De enige nuance waar je op moet letten is de neiging tot sporten. Meestal worden witte bloemen blauw of blauwgroen en worden de bladeren graag donkerder.

Geheimen van het kweken van viooltjes – video

Adblock
detector