Spathiphyllum-bladeren worden zwart en geel: waarom en wat te doen

Vertel me wat voor soort plant? Waarom worden de bladeren zwart en geel??

spathiphyllum Grote heldere bladeren van puur groene kleur met alsof ze zijn geverfd met heldere aderen, torenhoog boven de pot op sterke poten – dit is een knappe spathiphyllum. Een zeer mooie sierplant wordt tijdens de bloei nog mooier, waarbij een lange steel met een sneeuwwitte sluier vrijkomt. Over het algemeen is zo’n bloem niet bijzonder wispelturig, maar er kunnen zich nog steeds enkele problemen voordoen..

Het vergelen en zwart worden van spathiphyllum-bladeren is een van de meest voorkomende problemen. Er kunnen verschillende redenen zijn voor dit fenomeen, zowel afzonderlijk als in combinatie, namelijk:

  • schending van het irrigatieregime;
  • ongepaste detentieomstandigheden;
  • gebrek aan voeding;
  • aanwezigheid van ziekten.

Bloemvereisten voor vocht

spathiphyllum in een pot

Spathiphyllum houdt erg van water, dus het moet regelmatig worden bewaterd, zodat de aarde niet volledig uitdroogt. Dan worden de bladeren van de plant lusteloos en vallen, en als dergelijke situaties vaak worden herhaald, beginnen ze geel te worden en worden ze gekleurd.

Om de bloem te helpen, is het noodzakelijk om water te geven en de grond te blijven bevochtigen zodra de bovenste laag uitdroogt. Als noodgeval kunt u de struik royaal besproeien..

Het is echter ook onmogelijk om de plant te vullen. Verrottingsprocessen beginnen in constant vochtige grond, wat een negatief effect heeft op de bladeren en de algemene toestand van de spathiphyllum. Om overvulling te voorkomen, moeten er drainage- en afvoergaten in de pot zijn..

De overstroomde bloem moet een tijdje met rust worden gelaten, zodat de grond uitdroogt en al het water uit de pan stroomt.

Wijzigingen in detentievoorwaardenbrochure

Spathiphyllum houdt van warmte en constante temperatuur. De toppen van de bladeren van de plant kunnen zwart worden en uitdrogen als gevolg van:

  1. Te droge binnenlucht. Dit gebeurt vooral vaak in de winter, wanneer radiatoren de lucht drogen..
  2. Effecten van koude luchtstroom (tocht tijdens ventilatie of werkende airconditioner).

Om schade aan de plant te voorkomen, is het beter om hem niet op de ramen te plaatsen die openstaan ​​voor ventilatie en uit de buurt van de batterij te houden..

Gebrek aan voeding

Als aan alle detentievoorwaarden is voldaan, maar de bladeren nog steeds verdrogen, kan dit betekenen dat de spathiphyllum voedingsstoffen mist. Het is noodzakelijk om de plant te voeden met complexe minerale meststoffen. Het is beter om medicijnen in vloeibare vorm te gebruiken.

Bovendien kunnen bloemen die in de winkel zijn gekocht, maar niet in nieuwe grond zijn getransplanteerd, ook duiden op “uithongering”. Meestal worden ze verkocht in een transportsubstraat dat constant wordt bemest. Enige tijd na aankoop “eet” spathiphyllum alle voedingsstoffen in dergelijke grond op en begint te verdwijnen.

Het is belangrijk om de verworven plant in verse grond te transplanteren..

Mogelijke ziekten

Een verkleuring van de bladplaat kan ook wijzen op een ernstiger probleem. Zo creëert constant vochtige grond ideale omstandigheden voor de vermenigvuldiging van verschillende schadelijke bacteriën. In de meeste gevallen beginnen de wortels van de spathiphyllum te rotten en verdwijnt deze..

Om een ​​bloem te redden, moet je hem uit de bloempot halen en de wortels onderzoeken. Snijd alle rotte delen af. Behandel de rest met Fundazol en transplanteer in een vers substraat.

Video over mogelijke problemen bij het kweken van spathiphyllum

Adblock
detector