Snelgroeiende groenbemester olie radijs

We hadden niet veel geluk met de grond in het zomerhuisje – de aarde daar is zwaar, kleiachtig. Het kost moeite om de oogst binnen te halen. Ik wil dit seizoen proberen een deel van de moestuin in te zaaien met olieradijs. Ik heb gehoord dat het de grond goed losmaakt. Vertel me hoe je oliezaadradijs als siderat gebruikt?

olie radijs In tegenstelling tot andere radijssoorten wordt het oliezaadgewas niet gekweekt omwille van een wortelgewas. De belangrijkste waarde ligt in de groene massa, omdat de plant als zodanig geen wortelgewas vormt. In plaats daarvan groeit een zeer lange en vertakte schacht, dikker in het bovenste deel. Ondanks het niet-representatieve uiterlijk zijn de wortels van de cultuur rijk aan sporenelementen zoals kalium, fosfor en stikstof. En de groene massa kan tot 1,5 m hoog worden, terwijl deze wordt gekenmerkt door een zeer snelle groei.

Door deze eigenschappen wordt olieradijs veel gebruikt als groenbemester in de tuinbouw. Het verbetert niet alleen de samenstelling en structuur van de bodem, maar beschermt deze ook tegen erosie. Gewassen die voor de winter zijn achtergelaten, houden sneeuw op het oppervlak van de grond, waardoor het bevriest en snel vocht verliest.

Groenbemester kweken

groenbemester zaaien

Olieradijs kan tot 3 keer per seizoen worden geplant, omdat de plant in 1,5 maand volgroeid is. Het eerste zaaien van zaden kan het beste worden gedaan eind april – begin mei, wanneer het gebied wordt gerooid na vroege gewassen.

Om verdikking van gewassen te voorkomen, moeten de zaden worden gemengd met zand en gelijkmatig over het gebied worden gezaaid. Scherm de grond af na het zaaien. Voor 1 vierkante m. je hebt maximaal 4 g zaden nodig.

Houd er rekening mee dat tijdens de herfstteelt van groenbemester het verbruik van zaaigoed verdubbelt. Dit komt door de natuurlijke vertraging van de groei met een daling van de luchttemperatuur..

U kunt 50 dagen na het zaaien, voordat de plant gaat bloeien, beginnen met het inbedden in de grond. Om dit te doen, graaft u de site gewoon op met een schop. Als de deadlines worden gemist en de radijs in de hoogte is gegroeid, moet u eerst de groene massa maaien. Het is beter om te dikke scheuten eruit te trekken en in compost te doen, waar ze sneller zullen rotten.

Eigenschappen van olieradijs als groenbemester

inbedden in de bodem

Als groenbemester is het ras geschikt voor gebruik in elke regio, omdat het zelfs bij koud weer zijn groeifuncties niet verliest en een lange afwezigheid van regen verdraagt. De groenbemester is vooral goed voor zware grond. Een sterk en lang wortelstelsel zal niet alleen de grond losmaken, maar ook nuttige stoffen “trekken” naar de oppervlakte, waar ze meer beschikbaar zullen zijn.

Als gevolg van het gebruik van olieradijs als groenbemester:

  • de water- en luchtdoorlatendheid van de bodem neemt toe;
  • de essentiële oliën in de samenstelling geven geen kans om verschillende bacteriën en schimmels te ontwikkelen;
  • zelfs het meest hardnekkige onkruid wordt volledig vernietigd;
  • de zuurgraad van de grond neemt toe;
  • voedingsstoffen worden omgezet in een vorm die beter toegankelijk is voor assimilatie;
  • tijdens de afbraak van groene massa is de aarde verzadigd met fosfor, stikstof en kalium.

De bladeren en scheuten van de plant worden volledig afgebroken als er voldoende vocht in de grond is..

Radijs zaaien als groenbemester – video

Adblock
detector