Ik heb er lang van gedroomd om een ​​heel mooi bloembed in een landhuis te plaatsen. Maar ik wil niet veel tijd kwijt zijn aan weggaan. Het zou geweldig zijn om alles zo te regelen dat bloemen het hele gezin zullen verrassen van mei tot september. Is het mogelijk? Zo ja, vertel me dan wat diagrammen van bloemperken en bloembedden die de hele zomer bloeien, met de hand gemaakt, alstublieft!

De taak is best moeilijk. Je moet een redelijk ervaren bloemist zijn om een ​​bloembed te regelen dat vier tot vijf maanden kan bloeien zonder extra herbeplanting van nieuwe planten. Dit is echter ook mogelijk. Bovendien kunt u uw plan op verschillende manieren uitvoeren – gebruik een langbloeiende plant of meerdere variëteiten, die elk een maand of twee bloeien.

Mooi duurzaam bloembed

Het belangrijkste hier is om het juiste schema van bloembedden en bloembedden te kiezen, die de hele zomer bloeien, met de hand gemaakt, en om de juiste bloemen te kiezen..

Een vorm en maat kiezen

Je moet beginnen met het kiezen van een maat. Het hangt voornamelijk af van de grootte van uw site en van hoeveel moeite u bereid bent te besteden aan het verzorgen van het bloembed. Een groot bloembed ziet er natuurlijk heel mooi uit. Maar vergeet niet – het moet worden bewaterd en gewied om onkruid te verwijderen. Daarnaast is het onderhoud door het grote formaat lastiger. Soms is de beste oplossing om twee of drie middelgrote bedden te plaatsen in plaats van één grote..

De vorm is uitsluitend afhankelijk van uw wensen. Het kan een standaard vierkant, trapezium, cirkel, ovaal of hart, kruis of iets anders zijn. Natuurlijk, hoe complexer de vorm, hoe meer arbeid er in het bloembed moet worden geïnvesteerd..

In het midden van het nieuwe bloembed moeten bloemen met de langste stelen worden geplant, dichter bij de randen – met de middelste en kruipende kunnen rond de omtrek worden toegestaan. Dan zie je over een paar maanden het bloembed in al zijn glorie..

We presenteren verschillende opties voor het ontwerp van een bloementuin onder uw aandacht.Bloementuinschema nr. 1

Bloementuinschema nr. 2

Bloementuinschema nr. 3

Bloementuinschema nr. 4

Bloementuinschema nr. 5

Keuze uit kleuren

Het is net zo belangrijk om de juiste bloemen te kiezen. De eenvoudigste oplossing is om planten in het bloembed te planten die bloeien tijdens het warme seizoen. Een uitstekende keuze is nachtviooltje, iberis, dwergaltviool, nemophila en anderen..

Je kunt ook met succes planten combineren die in verschillende maanden bloeien:

  • Mei tot juni: narcis, tulp, krokus;
  • Juni tot juli: iris, anjer, korenbloemen, pioenroos;
  • Juli tot augustus: bel, petunia, kamille, goudsbloemen;
  • Augustus tot september: aster, sedum, chrysanthem.

Je kunt nieuwe ideeën voor bloembedden uit de video halen