Schattig Weigela-carnaval in je tuin

Ik hou heel veel van weigela en heb er lang van gedroomd om een ​​driekleurige variëteit van deze kleurrijke struik te kopen. Vertel ons meer over Weigel Carnaval. Heeft ze speciale eisen aan de teelt en hoe de plant de winter doorstaat (het kan hier behoorlijk koud zijn)?

weigela carnaval Onder de bloeiende struiken is de weigela misschien wel de mooiste. Wanneer trossen charmante bloeiwijzen bloeien tegen de achtergrond van felgroen gebladerte, wordt de struik de belangrijkste decoratie van de tuin. Witte, gele en zelfs rode bloemen trekken meteen de aandacht van niet alleen vlinders en bijen, maar ook de benijdenswaardige blik van buren in de omgeving. Er zijn ongeveer 15 variëteiten van deze bladverliezende struik uit de kamperfoeliefamilie, een van de meest voorkomende hybriden is Weigela Carnival met de originele kleur van de knoppen.

Het is opmerkelijk dat weigela tijdens het seizoen twee keer kan bloeien (in de late herfst en de late zomer), maar de tweede bloei onderscheidt zich door kleinere knoppen.

Hoe ziet een struik eruit??bloeiwijzen van carnaval

Weigela Carnival is een vertegenwoordiger van de bloeiende weigela, een van de allereerste soorten struiken die vanuit verre oostelijke landen in Europa zijn geïntroduceerd. Alle bloeiende weigels (als soortgewas) worden gekenmerkt door:

  • behoorlijke afmetingen (de hoogte van de struik kan oplopen tot 3 m met een diameter van 3,5 m);
  • langwerpig groen blad, puntig naar de punt;
  • rechtopstaande scheuten, die op volwassen leeftijd op de grond vallen en een boog vormen onder de struik.

Weigela bloei – de meest vorstbestendige vertegenwoordiger onder zijn verwanten, bevriest alleen als hij wordt gekweekt in noordelijke regio’s met strenge winters.

Een kenmerk van de variëteit Carnival is dat de bloeiwijzen op de struik in verschillende kleuren zijn geverfd: wit, roze en rood.

Waar carnaval van houdt?weigela struik

Bloeiend weigela-carnaval geeft de voorkeur aan goed verlichte plaatsen – daar onthult het zich in al zijn glorie. Op schaduwrijke plaatsen groeit de struik langzamer en bloeit hij minder. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan een goede bescherming tegen de wind, die bladeren en ongeopende knoppen afscheurt..

Gebieden waar water stagneert, zijn niet geschikt voor weigela – dit heeft een negatief effect op de bloei en de toestand van het wortelstelsel.

De struik houdt van vruchtbare grond, dus hij zal zeer dankbaar zijn voor bemesting met humus en een mineralencomplex. Na een winter met weinig sneeuw en bij afwezigheid van neerslag in de lente, heeft het overvloedige water nodig. Eens in de twee jaar na het einde van de bloei wordt de weigela getrimd, vorm gegeven en elk jaar in de lente worden de bevroren takken afgesneden. Het carnaval overwintert over het algemeen zonder verliezen, maar in de noordelijke regio’s, en ook als er weinig sneeuw is, heeft het extra beschutting nodig.

Video over het kweken van weigela

Adblock
detector