Prins Cecile zal je verrassen met vroege bloei en grote hemelklokken

Vertel ons wanneer de prins Cecile bloeit en hoe grillig hij is in het groeien? Ik bestelde een zaailing in een plaatselijke kwekerij en koos uit de catalogus. Ik hield echt van zijn grote bellen, en zelfs mijn geliefde, blauwe, kleur. De man is net klaar met het maken van de boog, dus in de herfst zal er een nieuwe bewoner onder verschijnen. Een beetje bezorgd over de vraag hoe hij overwintert. Normaal is het hier niet erg koud, maar afgelopen winter was het een beetje ijzig.

prins cecile De veelzijdige prinsen verbazen met hun overvloedige bloei en lange wijnstokken, die de steunen dicht vlechten. Een van de meest hardnekkige en mooie variëteiten is de prins Cecile. De grote bloeiwijzen openen zich in het midden van de lente en verrukken met een hemelse kleur. Een naaste verwant van clematis, prins is een eerdere plant. Op dat moment, wanneer de eerste net wakker wordt na de winterslaap, is de tweede al bedekt met knoppen.

Variëteitskenmerken

prinsenstruik Struikwijnstok is eenvoudig gemaakt om bogen in te kaderen. Cecile ziet er niet minder indrukwekkend uit op bomen of muren van een gebouw en vlecht ze snel met haar scheuten. Hun lengte kan 4 m bereiken, en de prins klampt zich stevig vast aan de steun met bladstelen, terwijl hij twijgen eromheen draait. De bladeren zijn geveerd, ontleed in 2 of 3 lobben. De randen van de plaat zijn gekarteld en lichtgroen gekleurd.

bloeiende ceciliHet delicate groen van het gebladerte wordt harmonieus aangevuld met luchtkleurige bellen. Blauw, met een nauwelijks waarneembare paarse tint, zoals onweerswolken, ze zijn vrij groot, terwijl ze semi-dubbel zijn. Cecile bloeit vroeg, al in de maand april, en is zeer overvloedig. Licht hangende bloeiwijzen hangen sierlijk aan lange wijnstokken. En al aan het begin van de zomer verschijnen er pluizige zilverachtige zaailingen op hun plaats..

Prins Cecile – teelttechnieken

Onder de voordelen van de variëteit is het de moeite waard om te benadrukken:

  • pretentieloze zorg;
  • hoge vorstbestendigheid;
  • schaduw tolerantie.

In tegenstelling tot de lichtminnende clematis groeit de prins Cecile beter in halfschaduw. Bovendien verliest het, wanneer het in een zonnige omgeving wordt geplant, zijn decoratieve effect en worden de bloemen kleiner, vooral als de struik zelden wordt bewaterd. Een schaduwrijke liaan hoeft niet vaak te worden bevochtigd, terwijl hij weelderiger zal zijn.lianen prins

Het is niet nodig om de wijnstok voor de winter te bedekken. De prins overwintert goed, zelfs op een steun.

Het ras is niet kieskeurig over de grond en zal overal wortel schieten, behalve in moerassige gebieden. Een meer weelderige struik en overvloedige bloei zal zijn in een wijnstok die op leem groeit.

De verzorging bestaat uit één keer per week water geven en twee keer per maand voeren. Als je geen steun installeert, verandert de prins in een bodembedekker en vormt een dicht bloeiend tapijt. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het feit dat de prinsen planten van de eerste snoeigroep vertegenwoordigen. Omdat ze knoppen vormen op de scheuten van vorig jaar, kan de struik niet worden gesnoeid. Het enige wat u hoeft te doen is droge en gebroken twijgen verwijderen.

Video – een overzicht van de prins van de Cecil-variëteit

Adblock
detector