Prachtige maiden-druivenhaag: hoe te planten en welke variëteiten te gebruiken

We hebben een oud stenen hek aan de noordkant van onze datsja. Het is jammer om het te demonteren, het gebouw is solide, maar zo’n hek straalt niet van bijzondere schoonheid. Dus besloten ze het af te sluiten met meisjesachtige druiven. Vertel eens, is dit mogelijk, aangezien het op die plek met verlichting niet erg goed is? En toch, hoe maak je op de juiste manier een haag van jonge druiven??

haag in de zomer Als je een dichte groene muur wilt die overal goed groeit en met minimaal onderhoud, dan zijn meisjesachtige druiven een goede keuze. Deze bladverliezende wijnstok kan het gebied snel verbergen voor nieuwsgierige blikken en klimt elk jaar hoger..

Lees ook een artikel over het onderwerp: hoe maak je een trellis voor druiven?

Struik voordelenhaag in de herfst

Een maiden-druivenhaag is een van de beste opties voor het maken van een groene omheining. De plant heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere haagheesters. Onder hen is het vermeldenswaard de volgende voordelen:

 • hoge vorstbestendigheid;
 • weerstand tegen de meeste ziekten;
 • het vermogen om in de schaduw te groeien;
 • absolute afwezigheid van vereisten voor de samenstelling van de bodem;
 • minimale zorg;
 • snelle groei.

Liana heeft bijna geen nadelen, behalve dat het, zoals alle bladverliezende soorten, in de herfst het gedoe van het oogsten van gevallen bladeren zal toevoegen, en in de winter zal het naakt staan. Het is de moeite waard om nog een nuance te overwegen: als u niet van plan bent uw groene muur regelmatig te snoeien, kunt u beter kiezen voor een andere struik die niet gesnoeid hoeft te worden. Druiven zonder zal snel vormeloze, lelijke struikgewas worden..

Hoe maak je een haag??landen

Het is het beste om in de herfst te beginnen met het planten van jonge druiven. De beste optie is om kant-en-klare zaailingen te krijgen die snel wortel schieten. Je kunt in het voorjaar ook zelf struiken uit zaden kweken, of een buurman om stekken vragen en deze laten rooien (ook in het voorjaar).

Druiven kun je overal planten: de zon is niet kieskeurig, maar het algemene uiterlijk van de struik hangt af van de kwaliteit van de verlichting. In de zon zullen de bladeren genieten van verschillende tinten, maar ze vallen sneller af en in de schaduw blijven ze groen tot de winter..

Een haag maken van druiven is niet moeilijk, hiervoor heb je nodig:

 1. Graaf het geselecteerde gebied op.
 2. Maak gaten voor zaailingen, laat een afstand van 1-1,5 m tussen hen.
 3. Voeg een beetje humus en compost toe aan de plantkuilen (dit is niet nodig op vruchtbare grond).
 4. Plant zaailingen, water en mulch.

Het is absoluut noodzakelijk om te zorgen voor een ondersteuning waarlangs de wijnstok zal krullen. Het kan een muur, een hek of een gespannen gaas zijn..

Maiden-druiven onderscheiden zich door een goede groei en kunnen al in het eerste jaar tot 3 m “groeien”. In het voorjaar is het noodzakelijk om de gedroogde, gebroken en verdikkende aanplant van de takken te verwijderen, en in de zomer om de toppen af ​​​​te snijden en de vorming van de struik te beheersen.

Wijnstoksoorten geschikt voor hagen

Meestal worden de volgende soorten jonge druiven gebruikt als groene muur:

 1. Vijfbladig. De taaie struik stijgt langs de steun tot een hoogte van maximaal 20 m.Grote, glanzende en groene bladeren van vijf bloembladen worden in de herfst paars.vijfbladige druiven
 2. Driehoekig. Voor de bladeren met drie lobben wordt het ook wel klimop genoemd. Het blad verandert ook van kleur in de herfst. Het ras is niet zo winterhard en groeit langzamer.driehoekige druiven
 3. Henry. De vijfvingerige bladeren worden gekenmerkt door karakteristieke witte nerven en kleuren rood in de herfst. Gemiddelde vorstbestendigheid.henry druiven

We planten meisjesachtige druiven voor een haag – video

Adblock
detector