Potato Luck is het beste vroege hoogproductieve ras – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel ons over de aardappel Geluk. Vrienden adviseerden het als een vroeg en hoogproductief ras. Ik zou graag willen weten of deze kwaliteiten aanhouden in omstandigheden van te warme lente en zomer. We hebben vaak droog weer en helaas is water geven vaak niet mogelijk – we wonen niet op het land, we komen alleen voor het weekend.

weggesneden aardappelen De meeste tuinders, die zaad kiezen en voorbereiden voor het planten in de lente, geven de voorkeur aan Luck-aardappelen. Deze variëteit is al lang bekend, sinds de jaren 90 van de vorige eeuw, en werd speciaal gefokt om onder alle weersomstandigheden te groeien voor een vroege oogst. De veredelaars hebben hun taak perfect uitgevoerd en tot op de dag van vandaag voert Luck de leiding tussen andere variëteiten van het populaire wortelgewas. Leer hoe u aardappelgratin kookt.

Beschrijving van de variëteitveel succes wortels

Potato Luck is een vroege variëteit van binnenlandse selectie. Het groeit in vrij grote struiken, tot 40 cm hoog, met een spreidende en dichte kroon. Bloeit zeer rijkelijk, maar niet voor lang.

De opbrengst van het ras is goed en ook de smaak is uitstekend. Het maximale aantal knollen kan worden geoogst met voldoende warmte en vocht tijdens het groeiseizoen, maar Luck past zich perfect aan een ander klimaat aan, inclusief droogte, verliest zeer weinig opbrengst, maar behoudt kwaliteitskenmerken.

Van één struik kun je tot anderhalf dozijn knollen verzamelen met een gewicht van ongeveer 150 g per stuk (bijna 2 kg aardappelen).

De wortels zelf hebben een enigszins ovale vorm en een lichtbruine dunne schil, versierd met een klein aantal ogen. Het vruchtvlees is meestal wit, maar kan tijdens het koken geel worden.

De geelheid van de pulp hangt meestal af van waarmee de struiken zijn bemest, met name op kalium- en chlorideverbanden.

Voor- en nadelen van gelukaardappel geluk

Van de positieve aspecten van het ras is het vermeldenswaard de volgende kanten:

  1. Zoals alle vroege rassen heeft Luck een goede resistentie tegen lage temperaturen. Knolkieming vindt al plaats bij 10 graden Celsius en eind april kun je beginnen met planten.
  2. De eerste jonge aardappelen zijn 45 dagen na het poten klaar.
  3. Geluk lijdt zelden aan virale ziekten en is ook resistent tegen schurft, gerimpeld mozaïek, rhizoctonia en aardappelkanker.
  4. Goed op te bergen.
  5. Voldoende dichte pulp behoudt zijn vorm en kookt niet zacht, aangename smaak.

Van de tekortkomingen van het ras is het wenselijk om aandacht te besteden aan de zwakke weerstand van Good Luck tegen Phytophthora, Alternaria en gouden nematode. Deze ziekten tasten zowel de kwaliteit van de wortelgewassen zelf aan als de opbrengst..

Haasten om te planten en de knollen in koude grond te plaatsen, zal de oogsttijd met twee weken vertragen..

Geluksaardappelen houden niet van krapte en bij dichte beplanting worden de knollen kleiner. Maar als je rekening houdt met alle nuances, de struiken op tijd verwerkt, dan is het heel goed mogelijk om onaangename momenten te vermijden.

Video over de eerste oogst aardappelen Luck