Populaire manieren om van mieren af ​​te komen in hun zomerhuisje

Vertel me hoe je van mieren afkomt in hun zomerhuisje? Het afgelopen jaar hebben ze gekozen voor aardbeienbedden en willen ze koppig het territorium niet verlaten. Alles zou goed komen, maar door de mieren is de helft van de oogst bedorven en telen we bessen voor de verkoop. Is er een effectieve manier om insecten te verdrijven of te vernietigen??

hoe zich te ontdoen van mieren Tuinders maken al lange tijd ruzie over het al dan niet bestrijden van mieren. Sommigen beschouwen deze insecten als “verplegers”, anderen – ongedierte. De voordelen van mieren zijn natuurlijk aanzienlijk, omdat ze echt ongedierte in de tuin en tuinbedden, rupsen, eten. Bovendien, waar een mierenfamilie leeft, neemt het gehalte aan kalium en fosfor, dat nodig is voor alle planten, in de bodem toe. Desondanks is de schade van mieren meer dan goed. Allereerst zijn zij het die bladluizen op de site “planten” – een van de gevaarlijkste insecten, en samen eten ze onze bomen, struiken, tuingewassen en zelfs bloemen. Dus om de tuin, moestuin en bloementuin te beschermen tegen constante invallen, is het beter om deze kleine insecten te verwijderen. Er zijn veel manieren om mieren in uw zomerhuisje te verjagen. Sommigen van hen zijn spaarzaam, alleen gericht op het verdrijven van ongedierte, terwijl anderen een 100% resultaat geven, omdat ze tot hun dood leiden. Laten we eens kijken naar de beproefde methoden.

Oorlog om te verslaan of hoe mieren te vernietigen

Als insecten zich lange tijd op uw site hebben gevestigd en hun aantal elk jaar toeneemt, zullen alleen harde maatregelen helpen. Onder hen zijn aas, vallen, chemicaliën en vernietiging van de mierenhoop het meest effectief..

Mieren lokaas

mierenaas Waar het op neerkomt, is dat insecten worden aangetrokken en vervolgens worden vernietigd, of ze sterven zelf. Je kunt het aas op een van de volgende manieren maken:

 1. Plaats potjes zoete siroop gemaakt van honing of suiker op de site. De mieren zullen kruipen en verdrinken.
 2. Voeg een met honing doordrenkte keukenspons toe. Wanneer insecten om haar heen blijven plakken, gooi het aas dan in kokend water.
 3. Verdeel het gehakt gedrenkt in bruin (voor 2 eetlepels gehakt – 0,5 theelepel van het product). Ongedierte zal sterven na het eten van het voedsel.
 4. Doe een mengsel van jam, gist en water op het karton. De actie is hetzelfde als in clausule 3.

Vallen plaatsen op tuinbomen

mierenvallenJe kunt jonge twijgen en bladeren beschermen tegen mieren en bladluizen door de stammen in te wikkelen met jachtriemen. Ze zijn geïmpregneerd met een kleverig mengsel waaraan insecten plakken en sterven..

Chemie tegen mieren

mierenmedicijnenEr zijn veel medicijnen op de markt die gericht zijn op de volledige vernietiging van verschillende insecten, waaronder mieren.. De volgende zomerbewoners zijn erg populair onder de zomerbewoners die er last van hebben gehad:

 • Medvetox;
 • Mier;
 • Miereneter;
 • Donder-2;
 • Anti mier.

Met behulp van chemie is het de moeite waard om te overwegen dat niet alleen mieren, maar ook andere nuttige insecten eraan zullen sterven. Bovendien wordt het opgenomen in de bodem. Preparaten op basis van chloorpyrifos blijven dus tot 4 maanden in de grond..

We verdrijven met geweld of hoe een mierenhoop te vernietigen

vernietiging van de mierenhoopSoms kan het vernietigen van insecten helpen om insecten kwijt te raken.. Dit kan door een keuze uit het volgende in het met een stokje in de mierenhoop gemaakte gat te gieten:

 • kerosine;
 • kokend water;
 • een oplossing van azijn, shampoo en plantaardige olie in gelijke delen en een beetje water.

Hoe zich te ontdoen van mieren in een zomerhuisje op humane manieren?

plant tegen mierenAls er net mieren zijn verschenen, of als je spijt hebt dat je ze hebt gedood, kun je proberen insecten weg te jagen met wat ze niet leuk vinden, bijvoorbeeld:

 • plant aromatische gewassen (peterselie, knoflook, alsem, goudsbloemen);
 • verspreid de overblijfselen van gerookte vis in de buurt van de mierenhoop;
 • strooi ovenroet of gemalen kaneel;
 • graaf in bomen met een ondiepe sloot en vul deze met water (mieren kunnen niet zwemmen);
 • behandel de boomstam aan de onderkant met hennepolie.

Zoals je kunt zien, zijn er veel middelen en methoden van mieren, en het is aan jou om te beslissen welke je wilt gebruiken en wat beter is, om te vernietigen of weg te jagen..

Waarom en hoe van mieren af ​​te komen?

Adblock
detector