Ik hou ervan om te experimenteren en alles te planten waarvan je zaden of zaden kunt krijgen. Nu is het de beurt aan een enorme pomelo, net een goede vrucht met grote botten. Ik heb verschillende stukken in een pot geplant, kwamen samen en groeiden langzaam op. Alles zou in orde zijn, maar toen hoorde ik dat planten meer dan 10 m hoog kunnen zijn. Nu zit ik en denk, wat moet ik met zulke reuzen in het appartement? Vertel ons hoe de pomelo groeit? Is het mogelijk om de hoogte te beperken en hoe lang te wachten op vruchtvorming??

pompelmoes Pomelo is een curiositeit onder exotisch fruit dat ons uit warme streken wordt gebracht. Sommige mensen zijn bang om deze enorme vruchten met een karakteristiek citrusaroma te kopen, uit angst voor hun mysterieuze grootte en niet wetende hoe ze smaken. Deze angsten zijn echter volkomen ongegrond, aangezien de vrucht zeer eetbaar en smakelijk is, bovendien voelt het goed thuis, omdat we citroenen en mandarijnen in potten verbouwen.

Voordat u echter een groot bot in de grond verbergt, is het de moeite waard om uit te zoeken hoe de pomelo groeit en hoe het is als een cultuur. Als we naar zeer grote vruchten kijken, is het niet moeilijk voor te stellen dat ze niet op een kleine struik zullen groeien, en hiermee moet rekening worden gehouden bij het plannen van het kweken van exotische planten in een kuip. Laten we echter alles in volgorde bespreken..

Waar groeit de pomelo op??pomelo boom

Pomelo-vruchten groeien aan een groenblijvende boom die tot 15 m hoog kan worden. De boom heeft een mooie ronde kroon en grote bladeren van een diepgroene kleur met een glanzende glans. Er zitten kleine doorns aan de takken, maar er zijn ook doornloze varianten. De boom draagt ​​​​meerdere keren per jaar fruit: eerst bloeien grote witte bloeiwijzen op de takken en vervolgens rijpen smakelijke vruchten met een gewicht tot 2 kg na 5-7 maanden op hun plaats (sommige exemplaren wegen tot 10 kg).bloeiende pomelo

Vlees eetbaar in fruit: het is qua structuur vergelijkbaar met sinaasappel, maar met grotere plakjes bedekt met een witte, harde film. De pomelo heeft een dikke schil bovenop. De kleur en vorm van de vrucht is afhankelijk van de variëteit. Meestal vallen de volgende soorten op onze toonbanken:

  • bolvormige Khao-hoorn, zoet, wit vlees, geelgroene schil;
  • peervormige Khao namphung, geel en zoet vruchtvlees, groengele schil;
  • afgeplatte bal van Khao paen, wit vruchtvlees met zuurheid, gele schil;
  • peervormige Khao phuang, geel vruchtvlees, zure, groene en gele schil;
  • bolvormige Thongdi, zoet, roze vruchtvlees, groene schil.

De vrucht zelf behoort tot de citrusfamilie en is een aparte soort. De mening dat de pomelo een grapefruithybride is, is onjuist. Integendeel, het is grapefruit die wordt verkregen door een pomelo en een sinaasappel te kruisen..

Kenmerken van het thuis kweken van pomelopomelo in de kas

Als een warmteminnende cultuur groeit de pomelo niet in het lokale klimaat, maar voelt hij zich erg goed in binnenomstandigheden, maar ook in verwarmde kassen. Het vermenigvuldigt zich met botten, die worden geplant in voedingsbodem..indoor pomelo

Door de plant te voorzien van goede verlichting, warmte, regelmatig water geven en een luchtvochtigheid van minimaal 60%, kun je een prachtige decoratieve boom krijgen. Het is gemakkelijk te vormen, zodat je actieve groei kunt beperken en de plant een compact formaat voor ruimte kunt geven. De enige negatieve pomelo – bloei en vruchtvorming zal minstens 10 jaar moeten wachten. Als je klaar bent om te wachten, plant dan gerust een tropische gast en geniet van een heerlijke oogst..

Video over hoe je een pomelo uit een bot kunt laten groeien