Pittige blanco's - is het mogelijk om mierikswortel in te vriezen voor de winter en hoe dit te doen?

Kun je me vertellen of je mierikswortel kunt invriezen voor de winter? Ooit twee wortels geplant, zodat ze in een paar jaar letterlijk in enorme struiken veranderden. Iedereen houdt van mierikswortel in onze familie, ik voeg het niet alleen toe aan conserven, maar ook aan veel gerechten, vooral sauzen. Maar in gedroogde vorm vind ik het niet zo lekker, maar gepekeld heeft een heel andere smaak. Als ik het snijd en invries, verliest het zijn scherpte en aroma niet.?

is het mogelijk om mierikswortel in te vriezen voor de winter? Misschien is er niet zo’n huisvrouw die geen hartige “rotzooi” zou koken – zowel een gastronomisch aperitief als een moordenaar tegen ziekteverwekkende bacteriën. Omdat er alleen in het tuinseizoen verse ingrediënten voor zijn, is het niet verwonderlijk dat velen geïnteresseerd zijn in de vraag of het mogelijk is om mierikswortel voor de winter in te vriezen. Geurige, brandende wortels, gewoon vers, zonder warmtebehandeling, zijn erg goed en onthullen hun smaak en geur volledig. Mierikswortel geeft salades, sauzen en koude soepen een unieke smaak en diversifieert gerechten met pittige tonen. En wat het meest interessant is, het behoudt zijn gunstige eigenschappen en samenstelling, zelfs als het bevroren is..

Is het mogelijk om mierikswortel in te vriezen voor de winter?

wat kun je in godsnaam invriezen? De mierikswortelstruik die in de tuin groeit, zal in de winter nooit verdwijnen. Het kan ziek worden, rotten, uitdrogen, maar nooit bevriezen. En dat allemaal omdat deze cultuur bestand is tegen een zeer, zeer lage temperatuur, die zelfs niet in vriezers is. En tegelijkertijd behoudt het zijn chemische samenstelling en dus zijn gunstige eigenschappen volledig. Invriezen is alleen “bij de hand” tot aan de wortels. Hun textuur wordt zachter en het harde aroma wordt zachter en is niet langer zo irriterend voor de ogen tijdens het koken. Daarom is mierikswortel niet alleen mogelijk, maar moet het ook worden ingevroren.

Voor blanco’s moet je mooie en gezonde wortels van de struik gebruiken van twee tot drie jaar oud. Jongere planten opgraven is onpraktisch. Ze hebben nog geen tijd gehad om voldoende vitamines of aromatische oliën op te bouwen. Oude wortelstokken zijn gewoon smakeloos: ze zijn donker van kleur, pezig en los.

Hoe mierikswortel in te vriezen?

hoe mierikswortel in te vriezenInvriesmethoden zijn afhankelijk van hoe en waar de wortelstok later zal worden gebruikt. Maar het is zeker beter om het meteen in porties te oogsten, en in kleine porties, die dan per keer kunnen worden gebruikt. Niet opnieuw invriezen. Voordat ze naar de vriezer worden gestuurd, worden de wortels geweekt, gewassen en geschild.

Mierikswortelwortel kan worden ingevroren:

  • heel (dit is niet erg handig, maar dan heeft iemand ineens grote wortels nodig);
  • in kleine stukjes;
  • geraspt (je kunt het malen met een vleesmolen of blender).

Zowel geraspt als in stukjes gesneden, en hele mierikswortelwortels moeten hermetisch worden verpakt. Dit kunnen zakken met ritssluiting zijn, trays met deksels..

Naast de wortels kun je ook jonge mierikswortelblaadjes invriezen, heel of in plakjes. In de winter worden ze toegevoegd aan salades..

mierikswortelbladeren invriezenDe houdbaarheid van diepgevroren mierikswortel hangt af van de “eenheid” waarin het ligt, of beter gezegd, van de bewaartemperatuur. Hoe lager deze is, hoe langer de werkstukken kunnen worden opgeslagen. Een heel jaar lang zal mierikswortel bij een temperatuur van min 18 ° C liggen zonder verlies van smaak en nuttige samenstelling. Tot zes maanden worden de wortels bewaard bij min 5° en niet langer dan vier maanden bij min 2° С.

Hoe mierikswortel in de vriezer te bewaren voor de winter

Adblock
detector