Pinda's in het dieet van moeders die borstvoeding geven: is het mogelijk of niet?

Kun je me vertellen of pinda’s kunnen worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding? Vroeger krokante ik veel gefrituurde noten, maar nu moet ik mijn dieet met zorg kiezen. Ik heb gehoord dat pinda’s ernstige allergieën kunnen veroorzaken bij baby’s. Misschien moet je oude gewoonten pas hervatten als het kind overgaat op zelfvoeding.?

pinda's bij het voeren Iedereen kent de voordelen van heerlijke pindapitten, maar tegelijkertijd zijn er enkele beperkingen op het gebruik ervan. Dus wat zit er meer in pinda’s en kan dit product schade aan het lichaam toebrengen? Deze vraag is van bijzonder belang voor vrouwen tijdens de lactatie, omdat ze willen dat de baby het allerbeste krijgt. Laten we eens kijken in welke gevallen pinda’s absoluut gecontra-indiceerd zijn voor borstvoeding en wanneer ze het lichaam van een zogende moeder kunnen ondersteunen tijdens deze cruciale periode.

Lees ook het artikel: pindakaas – voordelen en nadelen!

Absoluut niet!allergie symptomen

Pinda’s staan ​​bovenaan de lijst van voedingsmiddelen die allergische reacties veroorzaken, en de gevolgen van het gebruik ervan met een neiging tot allergieën kunnen zeer ernstig zijn. Als een van de ouders, evenals de naaste familieleden van het kind, intolerantie voor pinda’s hebben geconstateerd, is het gebruik ervan door een zogende moeder ten strengste verboden. Maar zelfs als geen van de volwassenen allergieën had, moeten pinda’s zorgvuldig in het dieet van een zogende moeder worden geïntroduceerd, waarbij het kind zorgvuldig wordt geobserveerd. Het is beter om de eerste inname niet meer dan twee uur voor het voeden te beperken tot één noot, terwijl u de baby de hele dag moet observeren – het is gedurende deze tijd dat een positieve reactie op de aanwezigheid van allergieën mogelijk is.

Voor het eten moeten pinda’s worden gecalcineerd en geschild, waardoor allergenen worden geminimaliseerd (in dit geval rauwe bonen en rode schil).

Tekenen dat pinda’s “niet passen” voor een baby zijn:

  • roodheid van de huid, voornamelijk vlekken;
  • uitslag op het lichaam, vooral op de wangen;
  • verhoogde winderigheid en koliek;
  • constipatie of, omgekeerd, ontlastingsstoornis.

Let op: in ernstige gevallen van allergieën kan het kind een anafylactische shock ontwikkelen!

Wat zijn de voordelen van pinda’s voor moeders die borstvoeding geven??pinda

Als er binnen 24 uur na de “pindatest” geen veranderingen zijn opgetreden in het lichaam van de baby (noch uitwendig noch inwendig), kan de moeder langzaamaan pinda’s in haar dagelijkse menu opnemen, omdat de rijke samenstelling ervan van groot voordeel kan zijn voor zowel de moeder als het kind door haar melk. Allereerst zullen de vitamines en micro-elementen in pinda’s de vorming van het lichaam van het kind helpen, en de melk zelf zal calorierijker worden.

Je mag pinda’s niet misbruiken, omdat ze gewichtstoename kunnen veroorzaken, ook voor een kind..

Voor vrouwen zelf tijdens borstvoeding zijn gebakken bonen erg handig, omdat ze hen helpen herstellen van de bevalling, namelijk:

  • bloedvaten versterken, die dienen als preventie van spataderen;
  • verhoging van de elasticiteit van de huid;
  • helpen bij het bestrijden van postpartum bloedarmoede;
  • hebben een gunstig effect op het zenuwstelsel, waardoor de zogende moeder altijd rustig blijft.

Zoals u kunt zien, is het gebruik ervan bij afwezigheid van allergie voor pinda’s zeer nuttig voor zowel de moeder als het kind, maar in elk afzonderlijk geval is het de moeite waard om de specifieke omstandigheden te overwegen en uw kind zorgvuldig te observeren.

Video over voeding van een zogende moeder: wat je wel en niet mag eten

Adblock
detector