Philodendron Elegance - een elegante wijnstok voor de "home jungle"

Vertel ons hoe u Philodendron Elegance kunt kweken. Op 8 maart kreeg ik van een vriend een jonge struik aangeboden. Ik heb niet zo veel bloemen in huis, en de meeste kunnen niet tegen mijn “zorg” en sterven. Ik stuur vaak zulke cadeaus naar mijn moeder. Ze is een echte fan van kamerplanten, waarvan er al een hele collectie is. Maar ze besloot meteen om deze charmante plant met originele bladeren te behouden. Hoe zorg je voor een bloem? Het zal jammer zijn als hij verdwijnt.

philodendron elegantie Onder de reuzen-philodendrons met grote grote bladeren, is er een echte aristocraat met delicate eigenschappen. Dit is de philodendron elegans. De tweede naam, “sierlijk”, komt volledig overeen met het uiterlijk van de plant. Gesneden delicate bladeren zullen een decoratie van het huis worden, en de pretentieloze natuur zal het zeker je favoriet maken.

Beschrijving van de plant

jonge philodendron Zoals alle philodendrons is elegans een vrij massieve wijnstok. De klimstelen klimmen goed op de steun en worden na verloop van tijd verhout. Bij een volwassen philodendron kan de lengte van de wimpers 3 m . bereiken.

Het “visitekaartje” van dit ras zijn de bladeren. Ze worden ontleed in smalle platen, waarvan de breedte niet groter is dan 3 cm.De platen zijn meestal 8 of iets meer en hun lengte kan 40 cm bereiken.Bladeren zijn bevestigd op lange bladstelen, die het sierlijke uiterlijk alleen maar aanvullen.

Voor de ontlede bladeren van de philodendron worden de sierlijke beginnende kwekers wel eens verward met het monster. Bij de laatste is de plaat echter meer afgerond en kleiner en zijn de lobben zelf breder..

Philodendron Elegance: teeltkenmerken

elegantieEen sierlijke wijnstok heeft losse, vochtverslindende grond nodig. Voor het planten wordt een substraat voor decoratieve bladverliezende planten gebruikt. De drainage moet op de bodem van de pot worden aangelegd. Ondanks de liefde voor vocht, zal de bloem wateroverlast niet vergeven en zullen de wortels beginnen te rotten.

Om de sappige smaragdgroene kleur van de bladeren te behouden, kan Elegens beter een plaats aan de oost- of westkant kiezen. De philodendron houdt niet van directe stralen, hoewel hij in dergelijke omstandigheden een paar uur zal overleven. De kamertemperatuur in de regio van 18-25 ° C zal comfortabel zijn voor de liaan.

Gezien zijn tropische oorsprong moet de philodendron zorgen voor een luchtvochtigheid van minimaal 60%.

Over het algemeen is de zorg voor een elegante wijnstok eenvoudig:

  1. 2 tot 3 keer per week water geven.
  2. In de zomer regelmatig de bladeren besproeien – droge lucht schaadt ze.
  3. In de lente-zomerperiode, wanneer de wijnstok actief scheuten groeit, voed je met minerale complexen.
  4. Het zou leuk zijn voor een volwassen struik om een ​​ladder of andere steun te plaatsen waarop de stelen kunnen leunen.

Thuis reproduceert de philodendron vegetatief. Het kan een struikgewas zijn, een gelaagdheid, een stengel of een blad met een hak..

Geheimen van succesvolle teelt van philodendrons – video

Adblock
detector