Papa is een van de grootste petunia's

Het is herfst en ik heb al wat petuniazaden gekocht voor het volgende seizoen. Tussen de nieuwe producten van onze kleine winkel zag ik een roze papa-petunia met een nogal interessante kleur van bloeiwijzen. Vertel ons alsjeblieft over papa’s petunia. Heeft hij andere soorten en is het mogelijk om hem in een bloembed te planten, of is hij beter in een pot??

petunia papa Bij het kiezen van een petunia is een beginnende bloemist precies goed om in de war te raken in zijn variëteiten. Soms spreken zelfs ervaren vakmensen met onzekerheid over het behoren van een plant tot een bepaald ras. Er zijn echter twee groepen planten onder petunia’s, die eenvoudigweg niet te verwarren zijn – dit zijn ampelachtige petunia’s met hun lange scheuten en struikpetunia’s met hun weelderige compacte vormen. Petunia Daddy behoort tot de laatste..

Kenmerken van de soort

Petunia Daddy is een aparte variant van trospetunia’s. De onderscheidende kenmerken van de soort zijn de compacte afmetingen van de struik met vrij indrukwekkende afmetingen van de bloeiwijzen. De totale hoogte van de planten is niet meer dan 40 cm, maar de bloemen bereiken een diameter tot 12 cm!

De soort heeft niet alleen een overvloedige maar ook een lange bloei. Afhankelijk van de variëteit is de kleur van de bloemen heel anders, maar bij alle hybriden lijken de bloeiwijzen te zijn geverfd met een fijn gaas en heeft hun nek een donkerdere tint dan de bloembladen.

Het is vermeldenswaard dat de struiken, hoewel niet hoog, niet kunnen bogen op speciale vertakkingen. Bij het planten in een bloembed is het beter om zaailingen dicht bij elkaar te plaatsen om een ​​doorlopende bloembedekking te krijgen, en geen aparte tapijtpaden. Maar als balkon- of potcultuur zal petunia Daddy zich in al zijn glorie laten zien.

Bij het kweken van deze variëteit van bush-petunia moet er rekening mee worden gehouden dat hij erg van de zon houdt en goed tegen droogte en wind kan. In de regen worden de delicate bloembladen van de bloeiwijzen echter soms nat, behouden ze hun vorm niet en buigen ze. Om planten te beschermen kunnen ze in potten of bakken op buitenterrassen en zomerveranda’s worden geplant..

Populaire variëteiten

Dergelijke hybriden van deze grootbloemige struikpetunia zien er erg mooi uit:

  1. Daddy Red met rozerode bloeiwijzen.papa rood
  2. Daddy Blue met blauwe bloemblaadjes en blauw gaas.papa blauw
  3. Daddy Sugar met lichtpaarse bloeiwijzen en een donkerder gaas.papa suiker
  4. Daddy Pink met roze bloeiwijzen en zalmnet.papa roze
  5. Daddy Pepermint met delicate roze bloemblaadjes en karmozijnrood gaas.papa pepermunt

Hoe een weelderige struikpetunia te laten groeien – video

Adblock
detector