Over zaailingen van auberginebladluizen: hoe ongedierte te vernietigen? – wiresummit.org

8a9 fc4 a9d 6f1 788 823 02f

Vertel me hoe je de planten moet verwerken: bladluizen op auberginezaailingen en tomaten groeien in de buurt. Toen het ongedierte verscheen, merkte ik het niet – ik was weg. Toen ze terugkwam, was ze geschokt toen ze zag dat de bladeren bijna volledig bedekt waren. Er is geen manier om zaailingen te verwijderen, omdat het niet in potten groeit, maar in de bedden in de kas. Wat kan er worden gespoten, want insecten zijn al begonnen met het verplaatsen naar het volgende tuinbed met tomaten.

op zaailingen van auberginebladluizen Het kweken van aubergines is een van de meest lastige activiteiten voor tuinders, vooral in de centrale baan en in het noorden. Vanwege het lange groeiseizoen van de cultuur en de klimatologische omstandigheden is dit alleen mogelijk door zaailingen. Extra zorgen worden nog verergerd wanneer bladluizen op auberginezaailingen verschijnen. Deze kleine insecten kunnen de zo hard gegroeide struiken vernietigen. Ze voeden zich met plantensap, dat geleidelijk verzwakt en afsterft. Bovendien produceren bladluizen tijdens het leven kleverige honingdauw en begint zich zwarte schimmel op de bladeren te ontwikkelen. Vergeet niet dat ongedierte zaailingen kan “belonen” met virale ziekten.

Als insecten net zijn verschenen en nog geen tijd hebben gehad om zich te vermenigvuldigen, kunt u ze handmatig vernietigen (verpletteren) of gewoon afwassen met een stroom water.

Volksmanieren om bladluizen te bestrijden

volksremedies tegen bladluizen Kleine insecten zijn erg zwak en kunnen niet op de struiken blijven, en als ze vallen, is het moeilijk voor ze om weer omhoog te klimmen. Dit is waar de effectiviteit van het doorspoelen van bladluizen ligt.. En om uw succes te consolideren, kunt u aan het water toevoegen:

  1. Vloeibare zeep. Giet 1 eetlepel in 1 liter warm water. ik. zeep en roer voorzichtig, zorg ervoor dat er niet veel schuim ontstaat. Het is goed om de zaailingen met deze oplossing te “verlossen”, met aandacht voor de achterkant van de bladeren, waar de bladluis zich ophoopt..
  2. Plantaardige olie en een beetje zeep. Verdun met 1 eetl. olie in 3 eetl. warm water en voeg wat vloeibare zeep toe. Besproei de planten rijkelijk.
  3. Knoflook, ui en shampoo. Haal 2 teentjes knoflook door de knoflook, hak 1 ui fijn. Giet 2 eetlepels in een pot. water, voeg ui met knoflook en 1 eetl. ik. shampoo. Sta 12 uur aan, laat uitlekken. Kan worden verdund met meer water als de infusie dik is en de zaailingen verwerken.
  4. Tabak. Bladeren van de plant in een hoeveelheid van 200 g blijven een dag in 5 liter water staan.
  5. Stinkende gouwe. Vermaal de twijgen, vul ze met water gedurende drie uur.
  6. Rode peper (heet). Doe 100 g peper op een emmer water en laat 3 dagen staan.

Het is noodzakelijk om waterprocedures uit te voeren totdat het ongedierte volledig is vernietigd. In dit geval kunnen er niet meer dan 2 behandelingen per week worden gedaan. Maar na elk bad met een oplossing die zeep bevat, moet u de aubergines opnieuw overvloedig besproeien, nu met schoon water. Als dit niet gebeurt, zullen de bladeren bedekt zijn met droge plekken in de zon..

Over zaailingen van bladluizen van aubergines: welke medicijnen zullen helpen?

bladluis preparatenAuberginechemie kan alleen worden gebruikt in de beginfase van de vegetatieve ontwikkeling. Nadat de zaailingen in de volle grond zijn geplant, kunnen ze niet worden behandeld met insecticiden..

De voorkeur moet worden gegeven aan veiligere biologische insecticiden, bijvoorbeeld Fitoverma. In geval van massale nederlaag, kunt u spuiten met sterkere medicijnen: Karbofos, Fufanon, Intavir of Aktara.

Hoe zich te ontdoen van bladluizen op auberginezaailingen – video