Oorzaken van uitdroging van druiventrossen en maatregelen om dit tegen te gaan – wiresummit.org

Ik was lange tijd niet in het land geweest en toen ik aankwam, vond ik een deprimerend beeld in de wijngaard – bijna de helft van de trossen begon uit te drogen. Vertel me waarom de druiventrossen drogen en kun je er iets aan doen? Het is jammer om de oogst te verliezen, want er zijn veel eierstokken en de variëteit is heerlijk.

de druiven drogen Om een ​​goede oogst van een wijngaard te krijgen, moet je er een behoorlijk deel van je vrije tijd aan besteden, want deze cultuur houdt van regelmatig onderhoud. Het komt echter vaak voor dat gezonde struiken in de lente er tijdens de vruchtperiode erg droevig uitzien – zelfs grote trossen verwelken geleidelijk en drogen uit..

Er kunnen veel redenen zijn waarom druiventrossen drogen, maar de meest voorkomende zijn:

  • de nederlaag van de struiken door schimmelziekten;
  • zorg fouten.

Ziekten waarbij trossen drogen

meeldauw

De gevaarlijkste oorzaak van uitdroging van druiven zijn ziekten veroorzaakt door schimmels. Dergelijke laesies kunnen leiden tot een enorm opbrengstverlies:

  1. Meeldauw. Behandel struiken met koperhoudende preparaten (Quadris, Ridomil Gold). Voor profylaxe moeten zaailingen ruim worden geplaatst en tijdig worden gesneden..
  2. anthractose. Het gedijt op regenachtige en hete zomerdagen. Besproei de druiven met kopersulfaat en na twee weken – met Previkur of Fundazol.
  3. Verticellose. Er is nog geen volledig genezingsschema, maar om de verspreiding van de ziekte te voorkomen, is het noodzakelijk om de wijngaard eenmaal per maand te behandelen met fungiciden (koperoxychloride, Fundazol, kopersulfaat), terwijl ze tegelijkertijd in de grond worden geïntroduceerd. Voor preventie moet u de belasting van het gewas correct verdelen, wateroverlast en overvoeding met stikstof vermijden.

Zorg fouten

uitdrogen van druiven

Druiven kunnen zelfs bij afwezigheid van ziekten uitdrogen. Vaak leiden verkeerde acties van tuinders tot oogstverlies, zoals:

  1. overvulling. Hoewel het niet wordt aanbevolen om de struiken water te geven tijdens de rijpingsperiode, zullen in de hete en droge zomers een paar emmers water helpen voorkomen dat de bessen kleiner worden en dat ze uitdrogen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven, vooral tijdens het regenseizoen, omdat een hoge luchtvochtigheid tot vergelijkbare gevolgen leidt..
  2. Geen belastingsregeling. Als de struik veel borstels heeft gevormd, is het noodzakelijk om enkele ervan te verwijderen, vooral voor jonge planten. Anders hebben de druiven gewoon niet de kracht om de hele oogst “uit te trekken” en drogen ze uit.
  3. Gebrek aan ondersteuning. Een voorwaarde voor het telen van druiven is het creëren van een ondersteuning voor de struik. Als het er niet is, kunnen de ribbels van de trossen buigen onder het gewicht van de bessen, en dan wordt de herverdeling van voedingsstoffen en vocht door de borstel verstoord, waardoor deze gedeeltelijk uitdroogt.

Als de struik aan de zuidkant van de site groeit, is het mogelijk om onder invloed van direct zonlicht brandwonden te krijgen in clusters. Om een ​​​​dergelijke situatie te voorkomen, verwijderen ervaren tuiniers stiefkinderen waar zich borstels op de wijnstok hebben gevormd niet volledig, zodat ze hen tegen de zon beschermen..

Video over druivenziekten en hun behandeling