Oorzaken van bladbleking in gardenia en manieren om ze op te lossen

Vertel me waarom heeft gardenia bleke bladeren? De hele zomer was de struik mooi, met een sappige groene dop, en nu is er een probleem: de bladeren begonnen vlak voor onze ogen te verkleuren. Is het mogelijk om een ​​bloem te redden en hoe precies??

bleke gardenia bladeren Bij het kweken van gardenia hebben bloementelers vaak verschillende problemen, omdat de plant nogal grillig en veeleisend is. De bloem reageert onmiddellijk op de minste overtreding van het onderhoudsregime en fouten in de zorg. Een van de meest voorkomende situaties is de verkleuring van de plaat. Zo geeft de struik ons ​​een signaal om hulp. Waarom het gebeurt en hoe je een zachte schoonheid niet verliest?

De reden waarom gardenia bleke bladeren heeft, kan een van de factoren zijn of een combinatie daarvan, namelijk:

  • gebrek of teveel aan verlichting;
  • gebrek aan voedingsstoffen;
  • ongeschikt water voor irrigatie;
  • ziekte.

Verlichtingsproblemengardenia mist licht

Gardenia is een van die planten waarvoor verlichting een van de belangrijkste rollen speelt bij de actieve ontwikkeling, bloei en het behoud van het decoratieve uiterlijk van de struik. De bloem heeft een lange dag licht en goede verlichting nodig, anders worden de bladeren bleek. Directe stralen zijn echter niet minder gevaarlijk voor gardenia en veroorzaken brandwonden op de delicate bladplaat..

In de winter is het beter om de pot op de zuidelijke vensterbank te zetten, maar in de zomer moet je de plant verduisteren of naar het oostelijke raam verplaatsen.

Slecht etenmeststof voor gardenia

Gardenia-bladeren worden bleek als het geen voedingsstoffen bevat. De bloem selecteert snel uit de grond, beperkt door de ruimte van de pot, alle sporenelementen, vooral tijdens de periode van actieve vegetatie en bloei, en moet op tijd worden aangevuld.

Met de komst van de lente (van maart) tot het einde van de zomer, heeft gardenia om de twee weken regelmatig voeding nodig..

Als meststof is het beter om complexe preparaten voor bloeiende planten in vloeibare vorm te gebruiken: ze bevatten alle noodzakelijke stoffen en worden sneller opgenomen, terwijl de dosering van de werkoplossing half zo veel moet worden ingenomen als aanbevolen in de instructies.

Watervereisten

Van niet gering belang is de kwaliteit van het water waarmee de bloem wordt bewaterd. Het moet zacht en warm zijn, ongeacht het seizoen. Voor dit doel is stilstaand regenwater het meest geschikt..

Een keer per maand kun je een beetje citroenzuur aan het water toevoegen tijdens het water geven (met de punt van een mes) – gardenia houdt erg van dergelijke dressings.

Ziekten van gardeniachlorose van gardenia

De meest onaangename oorzaak van het bleek worden van gardeniabladeren is chlorose. Het is heel gemakkelijk te herkennen, omdat in dit geval niet het hele blad geel wordt – de nerven blijven groen. Om de plant te helpen, is het noodzakelijk om hem water te geven met een oplossing van kopersulfaat of Ferovit. De bladeren worden met hetzelfde middel besproeid..

Om de ziekte te voorkomen, moet tijdens het groeiseizoen, in maart en juni, ijzerhoudende voeding ten minste tweemaal worden uitgevoerd. Je kunt ook een roestige spijker in de pot begraven..

Video over hoe je een grillige gardenia kunt plezieren

Adblock
detector