Ontdekken hoe je rubber kunt smelten tot een vloeibare toestand – wiresummit.org

Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/wiresummit.org/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80

Vertel me hoe je rubber smelt tot een vloeibare toestand? Ik wil de foundation waterdicht maken, veel literatuur lezen en kwam tot de conclusie dat dit de meest betrouwbare bescherming is. In eerste instantie wilde ik een kant-en-klare vloeibare oplossing kopen, maar ik heb geteld en het blijkt dat het een beetje duur zal zijn. En thuis is er gewoon veel oud rubber.

hoe rubber tot vloeibare toestand te smelten? Als u betrouwbare, duurzame en duurzame vochtbescherming wilt maken, profiteer dan van vloeibaar rubber. En hiervoor doet het geen pijn om te weten hoe je rubber in vloeibare toestand kunt smelten. Het is immers in deze vorm dat het op het gewenste oppervlak wordt aangebracht, het volledig bedekt en alle holtes en scheuren met zichzelf vult. Het hecht goed op elke coating en verandert na uitharding in een harde en duurzame beschermlaag. Vloeibaar rubber kan op veel gebieden worden gebruikt, van constructie tot isolatie van gebouwen tegen contact met water, tot reparatie van auto’s en fietswielen..

Hoe rubber tot vloeibare toestand te smelten?

vloeibaar rubber Het proces zelf is vrij eenvoudig, van extra materialen heb je alleen een oplosmiddel nodig, bijvoorbeeld benzine. Giet het in rubber en wacht tot het opzwelt. Voeg vervolgens meer benzine toe om de gewenste consistentie te krijgen. Om het oplossen te versnellen, kunt u de oplossing in een waterbad verwarmen. Maar houd er rekening mee dat u dit alleen buiten of in een goed geventileerde ruimte kunt doen. Als gevolg van een chemische reactie komt er een zeer onaangename en gevaarlijke geur vrij..

Het moet duidelijk zijn dat het niet mogelijk zal zijn om alle, maar alleen ruwe rubber te smelten. De resulterende oplossing zal op lijm lijken. Oude banden zullen echter niet werken omdat ze zijn gemaakt van genaaid grijs rubber. Dergelijk materiaal lost niet op in koolwaterstofoplosmiddelen..

Als je nat rubber niet kunt pakken, kun je ook de zolen van oude laarzen gebruiken. De enige vereiste is dat ze gemaakt moeten zijn van theroplastisch elastomeer (butadieen-styreencopolymeer) zonder vulkanisatie.

DIY vloeibaar rubber

hoe maak je thuis vloeibaar rubberJe kunt thuis een vloeibare rubbermassa maken en dit is een goedkopere manier dan op zoek gaan naar onbewerkt rubber. U hoeft slechts 1 pakje borax en 2 flessen PVA-lijm te kopen. De voorbereiding zelf is als volgt:

  1. Meng borax met 0,5 eetl. water om de vloeistof helder te maken.
  2. Voeg lijm toe en meng opnieuw goed.

Indien nodig kunt u het rubber in de gewenste kleur schilderen. Voeg hiervoor eerst de kleurstof toe aan de lijm en meng dan pas met de verdunde borax..

Zelfgemaakt vloeibaar rubber kunt u direct gebruiken of in de koelkast bewaren. Daar kan het enige tijd in vloeibare vorm worden bewaard zonder te stollen..

Hoe maak je poreus rubber – video