Ongewone spinnen in bloembedden - cleoma, planten en verzorgen van een exotische bloem

Ik zou heel graag willen weten tot welke soort, eenjarige of vaste planten, cleoma behoort, planten en verzorgen. In het voorjaar gaf een vriend me zaden, ik zaaide ze meteen op een bloembed. Er is maar heel weinig gekiemd, misschien was het nodig om eerst de zaailingen te zaaien? En wat nu in de herfst met de lijm te doen, afknippen, uitgraven of overwinteren?

Cleoma planten en verzorgen De hele zomer lang pronken trotse hoge steeltjes in de voortuinen, waarvan de toppen zijn bekroond met vele verbazingwekkende bloemen. Tussen sierlijke ovale bloembladen puilen lange meeldraden grillig uit in verschillende richtingen, zoals spinnenpoten. Dit is een ongelooflijk luxe schoonheidscleoma, planten en verzorgen die eenvoudig en niet moeilijk is. Oorspronkelijk uit de gelijknamige familie van Cleomaceae, groeit het in de natuur in warme en gematigde klimaten. In onze omstandigheden voelt de bloem echter comfortabel aan. Hoewel koude winters nog steeds een stempel drukken op de ontwikkeling ervan en aanpassingen maken aan de teelt van gewassen.

Cleoma – planten en verzorgen

waar lijm te planten? Het belangrijkste kenmerk van het kweken van cleoma in ons klimaat is dat het een eenjarige plant wordt. De struiken overleven geen koude winters in de volle grond en bevriezen, dus je zult ze elk jaar moeten planten. Het is beter om een ​​​​plaats voor de plant te kiezen die verlicht is – hoe meer zon, hoe mooier en langer de bloei zal zijn. De samenstelling van de grond speelt ook een rol – de cultuur zal overvloediger bloeien in de voedingsbodem.

Hoe lijm te planten – methoden en voorwaarden

cleoma scheutenU kunt op drie manieren lijm in uw bloembed krijgen, maar uitsluitend met behulp van zaden:

  1. Zaai de zaden eind oktober voor de winter. Verdiep de bedden niet diep en bedek de bedden met vuren takken, die in het vroege voorjaar moeten worden verwijderd.
  2. Maak in het voorjaar, wanneer de grond opwarmt (april-mei, afhankelijk van de regio), gaten in het bloembed en zaai er lijm in. Nadat de zaailingen zijn opgegroeid, dun de zaailingen uit en plant ze tegelijkertijd.
  3. Plant in februari lijm op zaailingen en verplant deze eind mei in de volle grond. Dit is de meest optimale optie die de meeste telers gebruiken, vooral in regio’s met koude klimaten. Cleoma gekweekt uit zaden bloeit een paar weken, of zelfs een maand eerder..

Bij het zaaien van zaden voor zaailingen en buiten in de lente, behandel ze met een groeistimulans. Dit zal de kieming verhogen..

Bloemisten die al meer dan een jaar lijm telen, hebben al lang een andere manier van plantenvermeerdering opgemerkt. Ze zaait prachtig door zelf te zaaien, wat het planten gemakkelijker maakt. Als het niet erg belangrijk voor je is dat de bloemen in een strikte volgorde groeien, dan kun je er helemaal niet aan denken om ze te planten..

Lijmverzorging in de tuin

cleoma planten en verzorgen van een bloem in de tuinOndanks de nogal indrukwekkende grootte van sterke en hoge steeltjes, zijn ze niet wispelturig in de zorg en hebben ze niet veel nodig:

  • in de hitte, af en toe, maar overvloedig de struiken water geven (de rest van de tijd heeft de lijm voldoende vocht, dat zich in de grond bevindt);
  • met het verschijnen van steeltjes twee keer per maand, voer onder de wortel met een minerale complexe meststof.

Vergeet niet om de zaden in de herfst te verzamelen. En als de vorst komt, trek dan de struiken eruit door de voortuin weg te halen.

Alle subtiliteiten van het kweken van cleoma

Adblock
detector